Mitt i Upplands Väsby

Finbesök på Väsbys kung fu-klubb

- Anders Ekström

Vissa helger får man bara inte missa. Nyligen kom stormästar­en Donald Mak på besök till den lokala kung fu-klubben för ett efterlängt­at seminarium i Väsby.

Ja, det är alltid lite extra speciellt när stormästar­en kommer på visit. För fjärde gången var Donald Mak i Upplands Väsby för att lära ut kung fu för Internatio­nal Wing Chun Organisati­on (IWCO Sweden).

Uppe i kampsports­centret höll stormästar­en Donald Mak seminariet för den lokala klubben.

– Jag gör det för spridninge­n och för att promota kung fu. Jag försöker göra sådana här resor fyra, fem gånger per år, säger Donald som var i Sverige för sjätte gången.

– Det var underbart att vara här igen, Sverige är ett fint land. Välutveckl­at och trevligt, men kanske lite kallt.

Den 58- åriga mästaren, från Hongkong, hade denna gång fokus på fotarbetet vid hand- och benteknike­r. Donald tycker att den lokala kung fu-klubben utvecklats väl sedan sist.

– Ja, de jobbar hårt för att utvecklas och går i rätt riktning och jag tycker de blir bättre för varje gång jag träffar dom. Svensk kung fu och IWCO Sweden står sig bra i världen.

”Svårt att sammanfatt­a”

Robert Kenneryd, 42, är huvudinstr­uktör (Lao Si) i Väsbyklubb­en och var glad att återigen få hit Donald. Som vanligt bodde stormästar­en hemma hos Robert i Sigma under besöket.

– Donald är otroligt skicklig och inspireran­de. Det är lite som julafton, säger Robert som även är ordförande i klubben.

– Allt är liksom roligt när han är här, det är svårt att sammanfatt­a. Donald har så djup kunskap att den aldrig tar slut, han är som ett lexikon för hela stilen. Vad ger det er? – Stor utveckling. Ju mer kunskap som lärs ut, desto mer kan jag och klubben utvecklas. Det var två år sedan sist han var här och tanken är att det ska bli vartannat år.

 ?? FOTO: IWCO ?? FINBESÖK. Nyligen var stormästar­en Donald Mak på besök i Väsby för ett seminarium.
FOTO: IWCO FINBESÖK. Nyligen var stormästar­en Donald Mak på besök i Väsby för ett seminarium.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden