Mitt i Upplands Väsby

Rekordmång­a anmälda till årets konstrunda

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

Foto, måleri, keramik, grafik och mycket mer. På Väsby konstrunda den 4–5 maj öppnar konstnärer­na sina ateljéer för allmänhete­n.

För tredje året i rad arrangeras Väsby konstrunda, där alla som vill kan besöka ett antal Väsbykonst­närer i deras ateljéer. Nytt för i år är att det inte är Upplands Väsby kommun som arrangerar, utan en liten grupp som bildat en ideell förening.

– Det är 40 platser, men många fler konstnärer än så, berättar Åsa Bjurberg Gartz, konstnär och ordförande i den ideella förening som från och med i år arrangerar konstrunda­n.

Vuxit mycket

Konstrunda­n har under de tre år som den funnits vuxit mycket, och Åsa Bjurberg Gartz tycker att Väsby konstrunda nu finns i folks medvetande.

– Nu har folk upptäckt konstrunda­n på allvar. Vi hoppas på ännu fler besökare i år mot de 300–400 besökare vi hade förra året.

I år hoppar hon själv över att vara med som konstnär.

– Jag ser fram emot att bara titta i år och ska försöka hinna med att besöka så många konstnärer som möjligt, säger hon.

Orangea ballonger

Vägvisarna är som vanligt orangea ballonger, som är konstrunda­ns kännetecke­n, men i år finns även orangea plastband så att besökarna hittar till konstnärer­na.

En samlingsut­ställning med ett verk av respektive konstnär visas i Väsby Konsthall 4–12 maj.

 ??  ??
 ?? FOTO: KIMETA SOFOVIC ?? ORDNAR. Åsa Bjurberg Gartz är ordförande i arrangörsf­öreningen som ordnar Väsby konstrunda.
KONSTRUNDA. Kimeta Sofovic visar sin konst på Picchus Café.
FOTO: KIMETA SOFOVIC ORDNAR. Åsa Bjurberg Gartz är ordförande i arrangörsf­öreningen som ordnar Väsby konstrunda. KONSTRUNDA. Kimeta Sofovic visar sin konst på Picchus Café.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden