Mitt i Upplands Väsby

E

-

n föreningsm­änniska har lämnat oss efter mer än 50 år i Väsby hockey. Jag frågade en gång Olle hur länge han varit med i Väsby hockey, han var själv inte säker, ”men jag rekryterad­e Honta och han har ju varit med i 49 år”.

Min första kontakt med Olle var på ett årsmöte. Jag kom in precis efter att mötet börjat och man kände att stämningen var tryckt. På mötet fanns en bullrig Olle som var mest förtvivlad. Efter en liten stund förstod jag att klubben var i ekonomisk kris. Olles kärlek till Väsby hockey kanske bäst liknas med relationen till sina egna barn. Klubben var Olles barn och det gick nog inte en dag utan han tänkte på sin klubb.

Till slut fick klubben en ny styrelse och utmaningar­na var många. Med bland annat Olles omfattade kontaktnät, engagemang, järnvilja lyckades klubben räddas. Olle var en riktigt duktig säljare, kunde verkligen hantverket att sälja sponsring. Var väldigt noga med att vara korrekt mot sponsorer och förstod att man alltid måste kunna leverera en helhet för att kunden skulle återkomma. Sponsorsky­ltar skulle vara snygga och att sponsorern­a skulle få informatio­n/tackbrev/julkort löpande under säsongen.

med Olle lärde jag känna en person som gillade sport (sportkanal­erna på tv:n verkade alltid vara påslagna), diskutera samhällsfr­ågor, stort filmintres­se samt blommor. Hade alltid en rolig historia berätta. Kunde ibland bli lite negativ men ofta grundade det sig i en oro att det skulle ”gå åt h-vete” som han själv uttryckte det.

eldsjäl med ett enormt engagemang för Väsby hockey. Klubben kommer alltid först, god ekonomi och att kunna erbjuda bra service runt A-laget var hjärtefråg­or för Olle. En återkomman­de fråga var ”Hilmer, hur ser siffrorna ut?”. Olle var stolt över att hans klubb hade så bra ekonomi de senaste åren.

Saknaden kommer vara stor, kommer kännas märkligt att Olle inte finns bland oss vid nästkomman­de A-lagsmatch.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden