Mitt i Upplands Väsby

Truppen snart spikad i Väsby IK

Sportchef Tom Tärnström vill ha truppen färdig tidigt

- Anders Ekström

Det har inte ens gått två månader sedan säsongen tog slut, men redan nu är truppen i princip klar. Bara en spelare återstår för sportchef Tärnström Väsby IK:s lag anno 2019/20 att lösa.

Redan under säsongen gjorde Väsby klart med flera förlängnin­gar och därefter har det bara fortsatt. Namn som Holmblad, Lorraine, Hedemyr och Horrsell har plitat på nya kontrakt och 16 spelare, som spelade 2018/19, är klara för en fortsättni­ng.

Lägg därtill sju nyförvärv och truppen för 2018/19 är snart fullständi­g. Och vi har precis kommit in i maj (!).

– Förra säsongen hade vi en stor omsättning och hade inte så här många klara då vid samma tid. I år ville vi ha det klart tidigt och slippa börja om, säger sportchefe­n Tom Tärnström.

– Förra säsongen hade Väsby en trupp med rätt personligh­eter och som funkade bra ihop. Det tar vi med oss till nu och det är skönt att slippa starta om på nytt. Ett helt nytt lag vet man aldrig hur de agerar vid till exempel motgång.

”Jag är het på gröten”

En anledning till att merparten av truppen är klar stavas kort tålamod, säger Tärnström.

– Jag vill ha en grupp som vill vara här och jag är inte så mycket för det där med tålamod. Jag är het på gröten. Att spelare ska ”tänka och tänka” och ha oss som fjärde alternativ är inte aktuellt, sådana spelare väljer vi oftast bort. Vad säger du om truppen? – Vi har behållit spetsen och har kvar de vi vill ha kvar. Tidigare har vi haft svårt att behålla poängspela­re men det har vi lyckades med i år. Det blir spännande i vinter, men utan större överraskni­ngar. Publiken vet redan vad merparten av laget går för.

Många med från start

Förra veckan drog träningen igång och 18 spelare var med. Några av nyförvärve­n ansluter under våren.

– Det dröjde till november, december innan truppen satte sig ifjol. Det slipper vi år, vilket blir en stor skillnad. Spelarna vet exakt hur staben och klubben fungerar och att få in nya spelare blir lättare. I augusti blir det kvalité från start istället för en uppstartsp­eriod.

På minussidan finns Lööv, Wiita-Adamsson, Wallin och Falk. Även Fetkovic blev avskriven nu i dagarna. Innan säsongssta­rt ska en till back in – men det är ingen brådska. Försvaren kan eventuellt lösas från de egna leden.

– Backen är inte nära och inget jag jobbar på öppet på, vi får se vilken väg vi går.

Den skadade forwarden Razmuz Waxin Engback kan bli aktuell framåt vintern.

– Razmuz har opererat sig så vi vet inte när han kommer tillbaka. Vi får se helt enkelt.

Du har varit tidig hittills, hur länge kan den sista pusselbite­n dröja?

– Det spelar ingen roll, det kan vara vid seriestart i september. Jag tycker det viktigaste är att det ska kännas rätt.

Förra säsongen hade Väsby en trupp med rätt personligh­eter och som funkade bra ihop.

 ?? FOTO: JOHAN BOREHED ?? SEXTON. 16 spelare som spelade 2018/19 är klara för en fortsättni­ng i VIK-tröjan även kommande säsong.
FOTO: JOHAN BOREHED SEXTON. 16 spelare som spelade 2018/19 är klara för en fortsättni­ng i VIK-tröjan även kommande säsong.
 ??  ?? NÖJD. Tom Tärnström, 31, är glad att truppen tidigt är på plats.
NÖJD. Tom Tärnström, 31, är glad att truppen tidigt är på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden