Mitt i Upplands Väsby

’’Att vara förbudsivr­are är synonymt med att vara en tråkmåns’’

- Björn M

I en tid fyllt av hetsjakt och utökade rökförbud vill jag upplysa antiröklob­byn om att det inte är av en slump som era rökfria zoner är så tråkiga att vistas i – er tillvaro kommer inte bli roligare av fler förbud och ytterligar­e annekterin­g av rökarnas miljöer.

Att vara förbudsivr­are är synonymt med att vara en tråkmåns. Länge lyckades vi hålla er isolerade i nått hörn vid det där bordet med skylten ”rökfri zon”; rökare och icke-rökare satt gemensamt medans tjurskalla­rna satt för sig; allt var frid och fröjd.

Era liv är hälsosamma endast på pappret, i själva verket är det osunt att leva som hatisk, bitter och missunnsam.

Nu är det bekymmersl­ösa samkvämets tid förbi, efter att rökförbud införts har ni fått blodsmak och villebråde­t är vi rökare som ni betraktar som paria.

Detta är inte en fråga baserad på forskning eller sunt förnuft utan en moralfråga driven av människor som ändå aldrig vistas i de dekadenta krogmiljöe­r frågan berör.

Era liv är hälsosamma endast på pappret, i själva verket är det osunt att leva som hatisk, bitter och missunnsam. Ni kommer alltid vara betraktare av dimridåern­as lustfyllda sfär, ni är som Morran: där ni drar fram blir allt trist och kallt, det är i rökarnas närhet livet blir spännande, roligt och ballt.

 ??  ??
 ??  ?? VAR FÅR MAN RÖKA? Förbudsivr­are är tråkiga medan ”i rökarnas närhet blir livet spännande, roligt och ballt”, skriver Björn M.
VAR FÅR MAN RÖKA? Förbudsivr­are är tråkiga medan ”i rökarnas närhet blir livet spännande, roligt och ballt”, skriver Björn M.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden