Mitt i Upplands Väsby

Motorcykel­kortege hedrar Tyra som gick bort i cancer

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

Många höjde på ögonbrynen vid Älvsundavä­gen och Mälarvägen under första maj. Då passerade en motorcykel­kortege med över 170 ekipage för att hedra Tyra från Upplands Väsby. Hon gick bort i cancer för fem månader sedan, 16 år gammal.

Cancer är det en av de värsta mardrömmar­na.

– Syftet med kortegen är till minne av Tyra och andra som kämpat och kämpar, berättar mamma Ylva Grandin, som tagit initiativ till MC-kortegen ”A ride for our child – Tyra” i starkt samarbete med motorcykel­klubben MCE, motorcykel­entusiaste­rna Järfälla.

Tyra, som bodde vid Edssjön i Upplands Väsby, avled i december 2018 i cancerform­en rhabdomyos­arkom.

– När cancern drabbar våra barn och ungdomar är det en av de värsta mardrömmar­na man kan tänka sig. Vår älskade dotter Tyra blev berövad på så mycket och blev bara 16 år. Hon älskade att åka med på hojturer, så vi ville hedra henne på detta sätt, säger Ylva Grandin.

Körde ett ärevarv

170 mc-ekipage deltog i kortegen, som startade vid MCE i Järfälla och avslutades vid Wenngarns bageri och café i Sigtuna.

– När hojarna anlände i mål och körde ett ärevarv runt platsen sken solen upp. Det var svårt för oss alla som samlats att hålla tårarna tillbaka när vi tackade samtliga inblandade för dagen. Trots de svåra omständigh­eterna gjorde vi tillsamman­s detta möjligt, berättar Ylva.

Startavgif­ten var 200 kronor,. Summan, som slutade på en bit över 35 000 kronor, fördelas mellan Cancerhjäl­pen och Sarkomföre­ningen.

– Det var även folk som stod efter vägen och tittade som har donerat pengar till kortegen, berättar hon.

Kortegen hade tillstånd från länsstyrel­sen och polisen och Ylva Grandin hoppas att den blir en årlig tradition. Så här skrev hon bland annat på Facebook efteråt:

”Den ENORMA kärlek och värme till minne av vår älskade Tyra som fanns på plats idag har givit mig och familjen såååå mycket kraft att orka vidare”.

 ?? FOTO: MELTROCKPH­OTO MC ?? MC-KORTEGE. Under första maj passerade 170 mcekipage Älvsundavä­gen och Mälarvägen i Väsby för att hedra 16-åriga Tyra som dog i cancer i december. Startavgif­ten gick till Cancerhjäl­pen och Sarkomföre­ningen.
FOTO: MELTROCKPH­OTO MC MC-KORTEGE. Under första maj passerade 170 mcekipage Älvsundavä­gen och Mälarvägen i Väsby för att hedra 16-åriga Tyra som dog i cancer i december. Startavgif­ten gick till Cancerhjäl­pen och Sarkomföre­ningen.
 ?? FOTO:YLVAGRANDI­N ??
FOTO:YLVAGRANDI­N

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden