Mitt i Upplands Väsby

Kommunen vill locka sponsorer till Vilundapar­kens ishall.

- Charlotte Arwedsson

All nyprodukti­on i Väsbyhem blir rökfri. Först ut är Eds Allé etapp 2. Beslutet gäller all kommande nyprodukti­on där inte uthyrning redan har påbörjats.

Väsbyhem var tidigt ute med att erbjuda rökfritt boende i hyreslägen­het. Redan 2009 i samband med att tre nya bostadshus byggdes infördes rökfritt både i och i anslutning till de nya husen. Att kunna bo utan att besväras av röklukt från grannen efterfråga­s av många.

– Vi vill kunna erbjuda våra hyresgäste­r hälsosamma bostäder och att alla ska trivas i våra fastighete­r, därför inför vi nu rökfritt i all vår nyprodukti­on, säger Väsbyhems vd Amra Barlov Lindqvist.

En undersökni­ng gjord av tidningen Hem & Hyra har visat att hela sju av tio hyresgäste­r vill förbjuda rökning.

Under 2020 planerar Väsbyhem att kunna hyra ut de första av våra nya rökfria bostäder. Det kommer inte vara tillåtet att röka i lägenheter­na, på balkong/uteplats, i gemensamma utrymmen eller i direkt anslutning till fastighete­n.

Vad händer om man bryter mot rökförbude­t?

– Om man bryter mot rökförbude­t kommer vi att hantera det som ett störningsä­rende, det vill säga påtala det för den störande och mana till rättelse, säger Amra Barlov Lindqvist.

Efter Eds Allé etapp 2 står Åhusen på tur. Det är ungdoms- och studentbos­täder som byggs i Järnvägspa­rken inom ramen för Väsby Entré.

 ??  ??
 ?? FOTO: VÄSBYHEM ?? RÖKFRITT. Väsbyhems första rökfria hus på Solbergsvä­gen i Väsby. Nu blir all nyprodukti­on rökfri.
FOTO: VÄSBYHEM RÖKFRITT. Väsbyhems första rökfria hus på Solbergsvä­gen i Väsby. Nu blir all nyprodukti­on rökfri.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden