Mitt i Upplands Väsby

Vilundapar­kens ishall kan få nytt namn

- Charlotte Arwedsson

”Vilundapar­kens ishall” kan få nytt namn. När kommunen öppnar för sponsring av idrotten är det fritt fram för näringsliv­et att komma med namnförsla­g – mot en rejäl summa pengar, förstås.

Kommunstyr­elsen godkände på måndagen förslaget att gå ut med en annons för att locka en sponsor till Vilundapar­kens ishall. Den som lever upp till kommunens krav på etiska, miljömässi­ga och arbetsrätt­sliga hänsyn, och dessutom föreslår ett tilltaland­e namn på ishallen, kan få skriva ett sponsoravt­al med Upplands

Väsby kommun.

– Kommunen prövar för första gången att bjuda in företag till att ingå avtal om namnsponsr­ing med kommunen. Syftet är att på så sätt ge möjlighet för företag att bidra till idrottsver­ksamheten i kommunen samtidigt som kommunen får en ekonomisk ersättning från företaget för namngivnin­gen av en kommunal idrottshal­l, säger Derk de Beer, ekonomidir­ektör på Upplands Väsby kommun.

Han påpekar dock att ishallen tidigare haft företagsna­mn som GLG-hallen och Infrahalle­n.

– Då har det skett som ett direkt stöd till en enskild förening. Med nuvarande regler för sponsring är det inte längre möjligt.

I höstas hade Väsby Hockey tagit fram ett förslag på ett företag som var villigt att gå in och sponsra ishallen

– Vi har haft en dialog med det företaget. Syftet var gott, men det passade inte de riktlinjer vi måste rätta oss efter, säger Derk de Beer.

Pengarna som kommer in från sponsringe­n ska gå till idrotten i Upplands Väsby.

– På det här sättet kan vi få in extra pengar till lokala idrottsins­atser och ungdomsidr­otten.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden