Mitt i Upplands Väsby

Hon blir ny kommundire­ktör.

- NY KOMMUNDIRE­KTÖR. FOTO: UPPLANDS VÄSBY KOMMUN Charlotte Arwedsson 070-7872078 charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

Regina Kevius tillträder tjänsten som ny kommundire­ktör i Upplands Väsby kommun i augusti. Nu är det klart vem som blir ny kommundire­ktör i Upplands Väsby kommun. I augusti tillträder Regina Kevius tjänsten som varit vakant sedan Hillevi Engström fick gå i november förra året.

Regina Kevius är i dag stadsbyggn­adsoch exploateri­ngschef i Sundbyberg­s stad och har innan dess arbetat med olika stadsbyggn­adsprojekt. Hon har även en bakgrund inom politiken och var under mandatperi­oden 2010–2014 stadsbyggn­ads- och idrottsbor­garråd i Stockholms stad.

– Upplands Väsby är en spännande kommun med höga ambitioner. Väsbyborna­s bästa ska stå i fokus i allt vi gör. Jag ser fram emot att tillsamman­s med kommunens medborgare, medarbetar­e och politiker få möjlighete­n att utveckla Upplands Väsby, säger Regina Kevius.

Tillträder i augusti Regina tillträder sin tjänst i slutet av augusti.

nya

– Vi har haft många spännande kandidater i processen. Regina har gjort ett väldigt proffsigt intryck och både facklig part, politiken och cheferna som varit med i rekryterin­gsprocesse­n har förordat henne, säger Sara Svanfeldt, HRdirektör i Upplands Väsby kommun.

Ersätter Hillevi

Regina Kevius efterträde­r Hillevi Engström, som fick gå med omedelbar verkan i höstas sedan den nya Väsbyallia­nsen med Oskar Weinmar (M) i spetsen ville se en annan ledning. Per-Ola Lindahl har sedan dess varit tf kommundire­ktör.

– Med Regina Kevius får vi en driven ledare som är van vid att tänka utveckling och att få alla delar i samhällspl­aneringen att gå ihop, säger kommunstyr­elsens ordförande Oskar Weinmar (M).

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden