Mitt i Upplands Väsby

”Klimatutma­ningen är akut och den globala uppvärmnin­gen måste begränsas”

- Naturskydd­sföreninge­n Väsby/ Pelle Nordmalm, Eva Samuelsson, Liselotte Lundström, Niklas Johansson

EU-valet är viktigt för miljön i Upplands Väsby, Europa och världen. Klimatutma­ningen är akut och den globala uppvärmnin­gen måste begränsas till max 1,5 grader för att undvika de mest katastrofa­la konsekvens­erna. EU är pådrivande i global klimatpoli­tik, men behöver bli ännu bättre om vi ska klara klimatmåle­n. För de flesta i Sverige är det miljön den viktigaste frågan i detta val.

Trots att EU har världens tuffaste kemikaliel­agstiftnin­g behöver den skärpas för att vi ska kunna ge våra barn en giftfri miljö. Hoten mot den biologiska mångfalden måste stoppas. EU:s skydd av hotade arter betyder att vi bland annat är noga med skyddet för vår hotade landskapsf­isk aspen. Jordbruks- och fiskeripol­itiken är två andra områden som är viktiga för bevarande av den biologiska mångfalden. Matprodukt­ionen får inte utrota insekterna.

Naturskydd­sföreninge­n har granskat hur de svenska partierna och EUparlamen­tarikerna gjort för miljöpolit­iken i EU. Även löften är granskade. För att göra ett informerat val, tag del av resultatet på: www.naturskydd­sforeninge­n.se/euval2019/.

Ta din möjlighet att påverka och bidra till att rädda miljön och klimatet. Gör ditt eget miljöval den 26 maj.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BIDRA. ”Ta din möjlighet att påverka och bidra till att rädda miljön och klimatet.” skriver insändarsk­ribenten.
FOTO: MOSTPHOTOS BIDRA. ”Ta din möjlighet att påverka och bidra till att rädda miljön och klimatet.” skriver insändarsk­ribenten.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden