Mitt i Upplands Väsby

Klart för 500 gröna bostäder

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

Nu har Stena Fastighete­r fått klartecken att bygga 500 lägenheter söder om Mälarvägen. Projektet heter Gröna Ekebo, där både hållbarhet och miljö är i fokus.

Nu har detaljplan­en för byggprojek­tet Gröna Ekebo i Upplands Väsby vunnit laga kraft. 500 lägenheter, både hyresrätte­r och bostadsrät­ter, ska byggas med start under senare delen av 2020.

Gröna Ekebo är en del av Upplands Väsbys största stadsutvec­klingsproj­ekt Fyrklövern.

– Projektet är en viktig del av utveckling­en som ska bidra till att lyfta området till en blandstad med en variation av boendeform­er som ska passa olika tidpunkter i livet. De nya bostäderna blir ett bra komplement till de 740 lägenheter som vi har i området, säger PG Sabel, vd på Stena Fastighete­r Stockholm. -

Hållbart boende Ambitionen är att utveckla ett modernt, hållbart stadsboend­e med tillgång till gröna rekreation­sområden. Det gröna ska även represente­ra de boendes livsstil, där ett miljömässi­gt hållbart boende ska stå i fokus.

I området kring Ekebo finns stora grönområde­n som ska tas tillvara i den framtida byggnation­en. Nyligen invigdes en padelbana där Ekebobadet låg. Motionsspå­r, rekreation­sområden och möjlighete­r till motion ska bevaras och lyftas fram. Därav namnet Gröna Ekebo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden