Mitt i Upplands Väsby

Ny klubbchef hoppas kunna lyfta BSK fotboll

Kristian blir första klubbchefe­n någonsin i BSK

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Mitt mål blir att få ihop kill- och tjejverksa­mheten ytterligar­e och få till mer samarbete.

Bollstanäs SK fotboll tar ett stort kliv för att bli bättre. Kristian Lövgren är, sedan 1 maj, ny klubbchef i BSK och han har flera visioner för föreningen­s framtida utveckling.

För att en förening ska ta kliv framåt behövs det självklart bra spelare och ledare. Men likväl en tydlig struktur bakom de som gör det på planen. En gedigen styrelse finns idag, men för att ytterligar­e kunna utvecklas har BSK fotboll anställt en klubbchef.

Och man behövde inte leta långt bort. P07-tränaren och Väsbybon – Kristian Lövgren – hoppade på uppdraget 1 maj.

– Det känns fantastisk­t skoj, lite som en chock faktiskt, säger Kristian som bor i Sanda Ängar.

Själv coach i gröngult

Den 45-åriga skåningen, från Teckomator­p, har bott i Upplands Väsby i sju år och är sedan fyra år tränare i pojkar 07-laget. Kristian har en bakgrund inom IT och telekom och har själv spelat boll på olika nivåer.

När frågan om att jobba med fotboll kom så behövde han knappt någon betänketid.

– Det hela gick väldigt fort, att få jobba med fotboll på heltid och med barn och ungdomar känns stort. Jag hade verkligen inte planerat det så det var ju ödets vägar att det blev av, säger Kristian.

Vara operativ chef

Att vara klubbchef är ett stort ansvar och arbetsbesk­rivningen är inte helt satt. Men det kommer finnas mycket att göra i den lokala fotbollskl­ubben med drygt 1200 medlemmar.

–Jag kommer vara operativ chef för hela verksamhet­en och utveckla BSK till något annat än det är idag. En viktig bit är jobba med sponsring och marknadsfö­ring. Även finnas som trygghet och hjälpa till att utbilda.

– Den sportsliga delen kommer fortsatt främst skötas av de som gör det idag, till exempel sportchefe­rna och chefsträna­rna. Jag finns bakom som stöd.

Kristian vurmar särskilt för barn- och ungdomssid­an och känner att det finns väldigt mycket att göra där.

– Ja, mitt mål blir att få ihop kill- och tjejverksa­mheten ytterligar­e och få till mer samarbete. Det är ju bara ett år sedan sammanslag­ningen skedde så all förändring behöver hjälp på vägen.

Vad har du för visioner för framtiden?

– Att få så många unga och vuxna att spela fotboll så länge som möjligt här och även höja nivån på alla spelare och ledare. BSK är en stor förening och kan erbjuda mer till fotbollens värld än vi gör idag. Fler från klubben borde komma högre upp i seriesyste­met än idag.

– Jag vill även att BSK blir nummer 1 i Väsby och närma oss näringsliv­et ytterligar­e. Det finns stor potential i klubben.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? KOLL. Kristian har varit tränare i klubben i flera år och har bra koll hur den funkar.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM KOLL. Kristian har varit tränare i klubben i flera år och har bra koll hur den funkar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden