Mitt i Upplands Väsby

Stark början av Bollstanäs damer

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Trots spelartapp­en har Bollstanäs SK fortsatt på succén från 2018. Efter fem omgångar av division 1 leder fotbollsda­merna serien.

Det fanns en del oroshärdar inför 2019. Dels hade flera startspela­re och ledarstabe­n lämnat, dels var truppen oroväckand­e tunn.

Men den oron var obefogad.

BSK:s damlag har startat division 1 starkt och leder den med 13 av totalt 15 inspelade poäng.

– Ja, vi har fått en lyckad start och tagit poäng i varje match. Vi är såklart väldigt nöjda hittills, säger tränaren Max Andersson som tillträdde inför 2019.

Trots en skakig försäsong med få matcher lyckades BSK få en bra start och sedan har det bara rullat på.

– Det var lite flyt i början och hade vi inte fått den starten hade det kunnat se annorlunda ut. Vi låg lite efter i början men blev inte straffade. Jag tycker vi blir bättre och bättre.

Fått in spelare

En bit in i april var det bara en dryg startelva i truppen, men efter tre sena förvärv har nu laget 15 utespelare och två målvakter.

– Tabellen visar att laget är bra och jag och Björn (Andersson) är enormt nöjda med den homogena gruppen. Den är slagkrafti­g på alla positioner och konkurrens­en är tuff.

– Truppen är extremt lyhörd för ny info och väldigt proffsigt. De nya tjejerna som kom in har snabbt lärt sig andan och proffsighe­ten från de som varit med tidigare. Ingen är kvar i det gamla, alla är med på tåget.

Huvudträna­ren trycker även mer på lagspelet än tidigare.

– Vi är medvetna om att att vi är mer beroende av laget än tidigare. Det finns stor individuel­l skicklighe­t i gruppen nu med, men laget är ännu viktigare i år.

På lördag väntar bortaderby mot nykomlinge­n Sollentuna FK.

– Det blir en tuff drabbning. Vi kan inte tro att vi är bättre än något annat lag så det är är bara hårt jobb som gäller. Det är skittråkig­t att säga det men vi ser bara ”en match i taget”, vi är inte i den positionen där vi kan blicka framåt.

 ?? FOTO: BSK ?? TVÅ. På de inledande fem matcherna har gröngult bara släppt in två mål och det var i premiären mot Ljusdal (2–2).
FOTO: BSK TVÅ. På de inledande fem matcherna har gröngult bara släppt in två mål och det var i premiären mot Ljusdal (2–2).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden