Mitt i Upplands Väsby

Andra raka ligaguldet för Gabor

- Anders Ekström

Två säsonger, lika många guld. Hockeyspel­aren Gilbert Gabor, 23, kom i precis rätt tid till slovakiska Banska Bystrica då hans lag tagit hem två raka inhemska mästerskap.

Efter en säsong i Slovenien beslutade Väsbysonen Gilbert Gabor att 2017 flytta till Slovakien. Landet där båda hans föräldrar är bördiga ifrån.

Och det skulle visa sig vara ett bra val.

Första säsongen blev det guld, deras andra i rad. Den gångna vintern blev det återigen ett guld för HC Banska Bystrica. Det var deras tredje någonsin i historien.

Gabor prickade verkligen in ”prime time”.

– I år var det verkligen att vi skulle vinna. Ledningen gick verkligen för att ta ett tredje raka guld och satsade hårt, säger Gilbert som är uppvuxen i Runby och vid Löwet.

Dock drabbade toppningen 23-åringen. Det blev mindre speltid i slutet, men ”Gabbe” hann ändå med 56 matcher i guldlaget.

– Konkurrens­en var benhård och vi hade inte mycket skador. Men jag är ändå väldigt nöjd spelmässig­t och skötte min roll bra. Det blev inte så många poäng som jag ville, men jag känner att jag har utvecklats. Det är en stor glädje att få vara med i ett vinnande lag.

Bra start som senior

Trots mindre speltid i sluttampen känner sig Väsby IK-produkten sig högst delaktig i guldet.

– Det är var riktigt kul och helt sjukt egentligen. Jag har spelat seniorhock­ey i tre år och redan vunnit två gånger.

– Man vet ju aldrig om man vinner något igen, det kan ta år innan man är i närheten igen. Vissa äldre i laget var med och vann för första gången så det gäller att vara ödmjuk och aldrig ta något för givet.

Det ser ut som det blir ett tredje år i Bystrica. 23-åringen är muntligen överens om en fortsättni­ng.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KVAR. Gilbert ser ut att bli kvar även 2019/20 och har då blivit lovad en större roll i laget då de genomför en generation­sväxling.
FOTO: PRIVAT KVAR. Gilbert ser ut att bli kvar även 2019/20 och har då blivit lovad en större roll i laget då de genomför en generation­sväxling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden