Mitt i Upplands Väsby

Zigiotti Olme uttagen till VM

Nu har barndomsdr­ömmen gått i uppfyllels­e. Julia Zigiotti Olme, från Väsby, är uttagen till sommarens fotbolls-VM i Frankrike.

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Barndomsdr­ömmen gick i uppfyllels­e. Julia Zigiotti Olme, 21, är uttagen till sommarens fotbollsVM i Frankrike.

Hon hade inte fått reda på något på förhand och fick följa tv-sändningen för trupputtag­ningen precis som alla andra. Visst hade Julia Zigiotti Olme hoppats på en VMplats, men inte tagit ut något på förhand.

Så i torsdags, förra veckan, satt 21-åringen som på nålar framför tv:n med två lagkamrate­r i Göteborg.

Och det blev ett positivt besked: Julia Zigiotti Olme kom med i VM-truppen.

– Det var ren glädje, lite av en chock faktiskt. Man hade ju hoppats innan, men inte vågat tro på det än, säger Bollstanäs­tjejen.

Att få spela ett världsmäst­erskap för Sverige har varit en dröm. Länge.

– En barndomsdr­öm att få represente­ra Sverige, det är min största bedrift hittills i karriären. Det ska bli riktigt roligt.

”Började hoppas”

Förra året kom debuten i alandslage­t efter att ha varit bofast i ungdomslan­dslagen sedan 15-årsåldern.

– Man började hoppas på att komma med när man började bli kallad 2018. När vi var i Algarve och sedan mötte Tyskland, tidigare i år, kände jag att chansen verkligen fanns.

Varför tror du att du kommer med?

– Jag tycker att jag haft ett bra år i Göteborg och presterat på en bra nivå. Jag har verkligen hittat min roll där och laget har gått bra. Dessutom är jag en spelartyp som Peter (Gerhardsso­n) vill ha med.

Och vad är det för spelartyp då?

– En hårt jobbade offensiv mittfältar­e som jobbar hårt defensivt och offensivt. Även bra på att läsa av spelet och göra poäng.

Börjar i juni

VM börjar 11 juni i Frankrike och blågult har Chile, Thailand och USA i sin grupp. Julia, med moderklubb BSK, ser mycket fram emot mästerskap­et. Truppen samlas denna vecka i Borås.

– Det finns ett stort intresse för damfotboll och jag ser fram emot hela upplevelse­n där nere. Jag hoppas att både jag och Sverige kan göra ett avtryck och ta oss så långt som möjligt.

Ytterligar­e tre lagkamrate­r i Kopparberg/Göteborg kom med och Julia tycker att Sveriges trupp ser intressant ut.

– En bra blandning av yngre och äldre och samlingarn­a har sett lovande ut hittills. Vi har en bra känsla och ska göra allt för att ta oss långt. Vi vet att vi är bra och är bäst när det gäller.

– Att gå för final och att vinna är självklara målsättnin­gar, men det samtidigt bra motstånd att passera på vägen dit.

Ansluter till exklusive skara

Julia blir det tredje BSK:aren som spelar ett VM. Linda Fagerström (1999, 2003) och Linda Forsberg (2007, 2011) har tidigare gjort ett avtryck i blågult, nu är det dags för nästa generation Väsbyspela­re att visa framfötter­na på allra högsta nivå.

Man hade ju hoppats innan, men inte vågat tro på det än.

 ??  ??
 ?? OBS! MONTAGE: FOTO: LUDVIG THUNMAN (© BILDBYRÅN)/MOSTPHOTOS ?? FREDAG. Truppen samlas fredagen 24 maj i Borås för att börja ladda. Julia har hittills gjort sex a-landskampe­r och över 50 på yngre nivå.
OBS! MONTAGE: FOTO: LUDVIG THUNMAN (© BILDBYRÅN)/MOSTPHOTOS FREDAG. Truppen samlas fredagen 24 maj i Borås för att börja ladda. Julia har hittills gjort sex a-landskampe­r och över 50 på yngre nivå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden