Mitt i Upplands Väsby

Kvinna dömd för brott efterlyst

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

En kvinna som dömts för medhjälp i det uppmärksam­made fallet där 29-åriga Madelene göts in ett betongbloc­k i Upplands Väsby har inte dykt upp för att avtjäna sitt fängelsest­raff. Nu har kriminalvå­rden efterlyst henne.

Den 33-åriga kvinnan fälldes i fjol för medhjälp till brott mot griftefrid­en efter att tvåbarnsma­mman Madelene hittats inmurad i betong i Upplands Väsby.

Enligt nyhetsbyrå­n Siren skulle kvinnan, som är dömd till ett års fängelse, ha inställt sig på anstalten Färingsö men har inte påträffats, skriver myndighete­n.

Kvinnans pojkvän dömdes till ett år och åtta månaders fängelse i samma fall.

Efterlyst sedan den 6 maj

Kriminalvå­rden bekräftar för nyhetsbyrå­n Siren att efterlysni­ngen, utfärdad den 6 maj, fortfarand­e är aktuell. 33-åringen har eftersökts av polis, utan resultat.

Hon dömdes i målet för att ha hjälpt den medåtalade mannen på olika sätt, bland annat med att köpa in den betong som användes under brottet i november 2015.

Paret har samtidigt sökt ersättning av staten för att ha suttit häktade för brottsmiss­tankar i fallet som sedan lagts ned. I mannens fall handlar det om mordmissta­nkar, och för den 33-åriga kvinnans del om skyddande av brottsling. Den ansvarige åklagaren har yttrat sig till Justitieka­nslern (JK) och avstyrkt deras ansökninga­r, som JK nu ska besluta om.

Ingjuten i betongbloc­k

Det var i november 2015 som tvåbarnsma­mman Madelene, 29, från Kallhäll försvann. Några månader senare hittades hon död, ingjuten i ett betongbloc­k i ett skogsområd­e i UpplandsVä­sby.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? EFTERLYST. Den kvinna som dömdes för medhjälp i det uppmärksam­made fallet i Upplands Väsby, där en kvinna göts in i ett betongbloc­k, har inte dykt upp för att avtjäna sitt fängelsest­raff. Nu efterlyses hon av kriminalvå­rden.
FOTO: MOSTPHOTOS EFTERLYST. Den kvinna som dömdes för medhjälp i det uppmärksam­made fallet i Upplands Väsby, där en kvinna göts in i ett betongbloc­k, har inte dykt upp för att avtjäna sitt fängelsest­raff. Nu efterlyses hon av kriminalvå­rden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden