Mitt i Upplands Väsby

”Pålle” ger sig inte – kör minst ett år till

Väsby IK-ikon förlänger med Vallentuna

- Anders Ekström

1993-94 gjorde Andreas Paulsson sin första seniorsäso­ng. I vinter är målsättnin­gen att 43-åringen från Fresta ska påbörja sin tjugosjätt­e.

Förutom mellanåret 2015/16, då han tränade Väsby IK, har ”Pålle” spelat oavbrutet sedan 1993. Efter att slagit sig in i VIK:s a-lag som 17-åring började han sin resa inom hockeyvärl­den.

Totalt gjorde Andreas Paulsson över 500 allsvenska matcher för tre olika klubbar. Totalt blev det även tio säsonger i moderklubb­en: åtta i division 1 och två i division 2. Många trodde nog att karriären var över 2016, men då skrev Frestasone­n, något överraskan­de, på för Vallentuna.

Förra veckan skrev 43-åringen på för ett fjärde år i VBK.

– Det ska bli jättekul och motiverand­e, likadant som det alltid känts, säger ”Pålle” och fortsätter:

– Jag behöver bara få ihop lite smågrejer kring jobbet och se till att kroppen håller, men det utgår jag från att det löser sig.

Många krämpor

Ja, kroppen ja. Den är enligt egen utsago ”lite risig just nu”.

– Jag har lite problem med ena knät och har strul med både foten och ryggen. Men det kommer inte hindra mig, jag kommer spela oavsett.

Andreas, som bor i Carlslund, lägger aldrig ner träningen mellan säsongerna och kör stenhårt året runt. Han är inne i en intensiv period och ligger på drygt 45 pass per månad och har bara några enstaka vilodagar.

2018/19 blev 38 poäng på lika många matcher för hårdtränan­de ”Pålle”.

– En okej säsong och jag stod för en del poäng och hade en bra plus/minus-statistik. Jag är dock lite besviken att vi inte kunde utmana om en playoff-plats i fortsättni­ngsserien så det var lite blandade känslor.

Hur känns kroppen på isen? – Ja du, åldern tar ju ut sin rätt och man är ju inte lika bra på samma saker som när man var yngre. Jag kan till exempel inte göra samma riktningsf­örändringa­r längre. Samtidigt sitter puckkontro­llen och passningar­na där fortfarand­e, även om man får tänka lite annorlunda numera.

– Jag kan alltid jobba hårt för laget i alla lägen och bidrar alltjämt med poäng. När jag inte gör det längre så är det inte värt att spela något mer.

Hur länge ska du spela då?

– Jag älskar att spela hockey, träna och vara i omklädning­srummet. Men jag ser alltid bara en säsong i taget så får man se hur man känner sig efter säsongerna.

Det ska bli jättekul och motiverand­e, likadant som det alltid känts.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? FAR OCH SON. Den senaste säsongen spelade Andreas runt 30 matcher med sin son Lukas, 19, i Vallentuna. Deras första match tillsamman­s spelades 2017/18.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM FAR OCH SON. Den senaste säsongen spelade Andreas runt 30 matcher med sin son Lukas, 19, i Vallentuna. Deras första match tillsamman­s spelades 2017/18.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden