Mitt i Upplands Väsby

De startade band exklusivt för tjejer

Sara från Väsby släpper singel till sommaren

- Charlotte Arwedsson 070-7872078 charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

I höstas snackade Väsbytjeje­n Sara Jeppsson, 20, med kompisarna Vanessa och Rebecka om att starta ett bra rockband med kvinnliga musiker. Det tog inte lång tid innan de bildat Crown Imperial – och till sommaren släpper de sin första singel.

– Jag och ett par kompisar ville starta någon typ av rockband med bara kvinnliga medlemmar. Det finns ju inte så många sådana band, säger Sara Jeppsson från Väsby.

Hon började repa med kompisarna Vanessa Wulfing och Rebecka Eklund. De annonserad­e och skrev till folk de känner.

– Nu har vi fått ihop ett helt band och det känns bra, säger Sara.

Förra helgen spelade Crown Imperial, som de heter, in en singel som kommer att släppas till sommaren. Repar gör de i Kulturskol­ans lokal Europe, men spelat in har de gjort i Saras pojkväns, Daniel Karlsson, studio i Tyresö. Sedan ska låten, ”Do me like the devil”, mixas.

Blandning av rock och pop

Låten har, enligt Sara, en catchy refräng och sångmelodi, tunga gitarriff och är en blandning av rock, pop och lite blues. Sara har skrivit musiken och Vanessa har skrivit texten och sångmelodi­n. Bandet har sedan format låten tillsamman­s.

– Den handlar om relationer och hur man blivit behandlad. Den var inte tänkt som ett inlägg i #metoo-debatten, men jag tror att man skulle kunna koppla den till det om man vill, säger Sara.

Sara är 20 och uppvuxen i Odenslunda i Väsby. Musiken kom tidigt in i livet. När hon var åtta år började hon spela akustisk gitarr för Mikael Selander på Kulturskol­an i Väsby. Ytterligar­e en person på Kulturskol­an har varit extra viktig för Sara.

– Ingemar Dahl, min elgitarrlä­rare, har betytt mycket för mig.

Men varför starta ett band med bara tjejer?

– Vill visa att tjejer också kan spela. Det behövs fler tjejer inom rockgenren. En av våra förebilder är Lzzy Hale från Halestorm, som både sjunger och spelar gitarr. Det är en mäktig tjej.

Vill visa att tjejer också kan spela. Det behövs fler tjejer inom rockgenren.

 ?? FOTO: CROWN IMPERIAL ?? CROWN IMPERIAL. De startade ett rockband med bara tjejer: Amanda Eklås, keyboard/orgel, Isabella Grunditz, bas, Vanessa Wulfing, sång, Sara Jeppsson, elgitarr, Johanna Gustafsson, trummor och Rebecka Eklund, elgitarr.
FOTO: CROWN IMPERIAL CROWN IMPERIAL. De startade ett rockband med bara tjejer: Amanda Eklås, keyboard/orgel, Isabella Grunditz, bas, Vanessa Wulfing, sång, Sara Jeppsson, elgitarr, Johanna Gustafsson, trummor och Rebecka Eklund, elgitarr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden