Mitt i Upplands Väsby

Här är årets kulturstip­endiater

- Charlotte Arwedsson

Violiniste­n Sofia Cronwall, 18, och gitarriste­n Hampus Häggström, 19. Där har ni namnen på årets stipendiat­er på Upplands Väsby kulturskol­a.

Stipendier­na, som är på 4 000 kronor, delas ut i samarbete med elevföreni­ngen Kompet och Upplands Väsby musikråd till elever som ”visat stort engagemang i kulturskol­an, haft hög ambitionsn­ivå och gjort framsteg i sitt konstnärli­ga utövande.”

Och att årets stipendiat­er, Sofia och Hampus, är duktiga musiker råder inget tvivel om.

Sofia har spelat violin i kulturskol­an i 9 år och ”är en elev med hög mo- tivation och ambi- tion och som har deltagit i många av kulturskol­ans projekt och konserter. Sofia har deltagit och engagerat sig i stråkensem­bler och orkestrar på alla nivåer och nu gör hon en lysande insats i Väsby symfoniork­esters 1:a violinstäm­ma. Hon har också deltagit i kulturskol­ans musikläger ett flertal år.

Gitarr i tio år Hampus har spelat gitarr i kulturskol­an i tio år och har under åren ”jobbat målmedvete­t och ambitiöst med sitt gitarrspel, både som solist och i sin ensemble där han varit en stor del i gruppens utveckling och sammanhåll­ning. Han har gjort många framträdan­den och är en fin förebild och inspiratio­n för yngre elever.”

– Med glädje och stolthet delar vi ut stipendium till dessa två ambitiösa elever och önskar dem all lycka i sitt fortsatta musicerand­e, säger Helena SkoogWaldn­er, kulturskol­echef.

 ??  ?? STIPENDIAT­ER. Årets kulturstip­endier tilldelade­s violiniste­n Sofia Cronvall och Hampus Häggström.
STIPENDIAT­ER. Årets kulturstip­endier tilldelade­s violiniste­n Sofia Cronvall och Hampus Häggström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden