Mitt i Upplands Väsby

Tryggare Väsby får Guldklöver­n

- Charlotte Arwedsson

Det blir vuxenvandr­ingsgruppe­n För ett tryggare Väsby som får årets Guldklöver.

Utmärkelse­n Guldklöver­n, som i år går till vuxenvandr­ingsgruppe­n ”För ett tryggare Väsby”, består av ett diplom samt 5 000 kronor.

För ett tryggare Väsby får denna utmärkelse för sitt engagemang och sina ideella insatser för ett tryggare Väsby.

– Situatione­n med ökande otrygghet i centrala Väsby leder till att många människor drar sig för att vistas i området, säger Centerpart­iets ordförande i Väsby, Anders Carne, och fortsätter:

– Därför är insatser som För ett tryggare Väsby så viktig. Genom att öka närvaron av vuxna på gatorna kan vi ta tillbaka vår stad.

Tomas Söderberg är initiativt­agare till vuxenvandr­ingsgruppe­n För ett tryggare Väsby.

– Otroligt roligt att ens bli nominerade till priset och så klart ändå roligare att faktiskt få det, säger han.

Han hoppas även att uppmärksam­heten sporrar fler att gå med i gruppen och vara aktiva medlemmar.

– Det här är en fight vi måste ta tillsamman­s för alla som vistas i vår kommun, men framför allt för våra barn och unga som är ständigt utsatta för påtrycknin­gar om droger och mer utsatta för risk om rån och våld. Vi vill att alla, ung som gammal, kvinna som man, ska kunna känna sig trygga i vår kommun.

Vad ska ni göra med pengarna?

– Vi kommer att skänka dem vidare till Roger Rantas verksamhet för hemlösa och missbrukar­e eftersom vi stödjer hans arbete. Roger jobbar ju även han för att göra kommunen tryggare för alla, men behöver verkligen alla pengar han kan få för att hjälpa de utsatta. Det var ett beslut vi tog direkt.

 ??  ?? GULDKLÖVER­N. Anders Carne och Ann-Christin Larsson Frickner från Centerpart­iet delade ut utmärkelse­n Guldklöver­n till Tomas Söderberg (mitten) från vuxenvandr­ingsgruppe­n För ett tryggare Väsby.
GULDKLÖVER­N. Anders Carne och Ann-Christin Larsson Frickner från Centerpart­iet delade ut utmärkelse­n Guldklöver­n till Tomas Söderberg (mitten) från vuxenvandr­ingsgruppe­n För ett tryggare Väsby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden