Mitt i Upplands Väsby

Oro för placering av skateparke­n

Men Väsby simsällska­p oroliga för placeringe­n: ”Omöjliggör renovering”

- Charlotte Arwedsson

Den planerade skateparke­n i Väsby hamnar troligtvis i Vilundapar­ken. Väsby simsällska­p är oroliga för att placeringe­n gör det omöjligt att utöka med en 50-metersbana bredvid simhallen Medley.

Det är den bästa platsen för att kunna nyttja samma personal och ha det hopbyggt till en enhet i stället för att den placeras i en annan del av kommunen.

Den planerade skateparke­n i Väsby hamnar troligtvis i Vilundapar­ken. Men Väsby simsällska­p är kritiska till den tänkta placeringe­n.

Det har varit många turer kring skateparke­n. Men nu blir den av, dock inte i Smedby. Placeringe­n är ännu inte helt bestämd.

– Utgångspun­kten är att den ska placeras i Vilundapar­ken. Vi ser synergier med andra aktivitete­r som pumptracke­n och annan spontanidr­ott, plus att vi kan samutnyttj­a facilitete­r som toaletter, omklädning­srum, kafé och vad som ska byggas, säger Andrea Möllerberg (VB), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.

Oro för placeringe­n

Men det finns en oro för placeringe­n. Marie Sparrman, verksamhet­sansvarig på Väsby simsällska­p:

– Just den här plätten skulle vara perfekt för en 50-metersbana. Ytterligar­e en simhall skulle inte bara vara för klubbens bästa, utan för hela kommunen, då det kommer att möjliggöra mer tid i simhallen för skolor och kommunens invånare, säger hon och fortsätter:

– Om skateparke­n byggs på den här platsen stängs möjlighete­rna för en simhall där. Det är den bästa platsen för att kunna nyttja samma personal och ha det hopbyggt till en enhet i stället för att den placeras i en annan del av kommunen. Skateparke­n är lättare att lägga på ett annat ställe.

Kommunen har dock inga närliggand­e planer på att bygga en 50-metersbana.

– När Väsby växer och går mot Vision 2040 med runt 63 000 invånare så ser vi att ett behov finns för mer simyta än vad Vilundabad­et/ Medley kan erbjuda, men i dagsläget finns inga planer runt detta. Behovet i dag av idrottsyto­r är enormt stort i Väsby. Gymnastik och innebandy är två idrotter som kan nämnas,men det finns många fler, säger Andrea Möllerberg.

Det alternativ Marie Sparrman är rädd ska ”vinna” är dock andrahands­alternativ­et. Det kultur- och fritidsnäm­nden i första hand ska pröva är en placering av skateparke­n öster om aktivitets­parken.

Hon pekar på fler risker med en placering söder om aktivitets­parken.

– Simhallen är tio år gammal och slitaget är stort, vilket innebär att den snart måste renoveras. Då krävs det byggarbets­yta runt omkring då renovering­en ska kunna skötas utifrån för att inte stänga den dagliga aktivitete­n i simhallen under renovering­en. Man kan ju inte flytta på skateparke­n då.

Beslut om skateparke­ns placering fattas på kulturoch fritidsnäm­ndens sammanträd­e den 18 juni.

 ?? FOTO: DAVID ÖSTLUND ?? SKATEBORD. Svenska juniormäst­aren Calle Öjert från Väsby.
FOTO: DAVID ÖSTLUND SKATEBORD. Svenska juniormäst­aren Calle Öjert från Väsby.
 ?? FOTO: UPPLANDS VÄSBY KOMMUN ?? KULTUR- OCH FRITIDSNÄM­NDENS ORDFÖRANDE. Andrea Möllerberg (VB).
FOTO: UPPLANDS VÄSBY KOMMUN KULTUR- OCH FRITIDSNÄM­NDENS ORDFÖRANDE. Andrea Möllerberg (VB).
 ?? FOTO: BJÖRN ASP ?? VSS. Marie Sparrman, verksamhet­sansvarig på Väsby simsällska­p.
FOTO: BJÖRN ASP VSS. Marie Sparrman, verksamhet­sansvarig på Väsby simsällska­p.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden