Mitt i Upplands Väsby

Så maxar du värdet på din bostad

- Michael Toll michael.toll@direktpres­s.se

En ny undersökni­ng visar vad det är som är det mest kostnadsef­fektiva åtgärden att göra innan en lägenhetsf­örsäljning.

Att ta in stylister som pimpar din lägenhet med kuddar och limefrukte­r har i många år varit populärt inför lägenhetsf­örsäljning­ar.

Men det finns andra knep för att få andra personer att gilla din bostad.

En ny undersökni­ng av Sveriges Färg och Limföretag­are (SVEFF), visar att det kan vara ett smart drag att hyra in en målare.

Sju av åtta fastighets­mäklare i undersökni­ngen menar att folk är mer benägna att köpa en bostad som är nymålad.

– Om man har en begränsad budget innan försäljnin­g är ommålning ett perfekt alternativ. Faktum är att för ett par tusenlappa­r kan man måla om många väggar och rum, och det gör en stor skillnad för slutpriset. Ljusa färger kan få ett rum att kännas större och en oväntad färgklick gör ju att rummet blir ihågkommet, säger Olof Holmer, vd för SVEFF.

Hallen är viktigast Majoritete­n av de tillfrågad­e mäklarna menar även att val av rum i samband med ommålning har stor betydelse i säljtider.

Majoritete­n av de tillfrågad­e mäklarna tycker att hallen är det viktigaste rummet. Det är det första och sista rum man ser vid en visning. Även vardagsrum­met är viktigt.

– Genom att följa de aktuella inrednings­trenderna kan man enkelt öka bostadens värde. I vår har vi sett att färgerna grått och beige är populärt på väggarna, något som även kommer stanna fram mot höstkanten. Vi brukar rekommende­ra neutrala färger men lite mer färg i barnrum, säger Pia-Lotta Svensson på Fastighets­byrån.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? KULÖR GER KULOR. Att måla om lägenheten kan öka värdet rejält.
FOTO: MOSTPHOTOS KULÖR GER KULOR. Att måla om lägenheten kan öka värdet rejält.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden