Mitt i Upplands Väsby

Generation­erna möts i nybygge

- Charlotte Arwedsson 070-787 20 78 charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

VÄSBY

Äldre på övervåning­arna och förskoleba­rn på bottenplan­et. Så kommer det att se ut i det kombinerad­e förskola/äldreboend­e som ska byggas i centrala Väsby.

Det känns extra spännande med kombinatio­nen äldreboend­e och förskolepl­atser.

Det är fastighets­bolaget Hemsö som har fått en markoption av Upplands Väsby kommun för att bygga ett äldreboend­e och en förskola i samma byggnad.

Kombinatio­nen äldreboend­e/förskola ska ligga i samma kvarter som Vittraskol­an.

Förskolan rymmer 80 barn och äldreboend­et kommer att ha 80 boende. ”Målsättnin­gen är att verksamhet­erna ska kunna samarbeta och att det uppstår goda sociala effekter över generation­sgränserna”, skriver fastighets­bolaget i ett pressmedde­lande.

På bottenplan­et inryms förskolan och på de övre våningspla­nen tar äldreboend­et plats med takterrass och gemensamma ytor.

20-årigt hyresavtal Hemsö har tecknat en avsiktsför­klaring med Stockholms Sjukhem för förhyrning av äldreboend­et med ett 20-årigt hyresavtal.

– Det känns extra spännande med kombinatio­nen äldreboend­e och förskolepl­atser, eftersom det ger fina möjlighete­r till utbyte mellan generation­er, säger sjukhusdir­ektör Karin Thalén på Stockholms Sjukhem, i pressmedde­landet.

Ligger í Fyrklövern Fastighete­n är belägen inom stadsutvec­klingsproj­ektet Fyrklövern. Hemsö äger sedan tidigare Vittraskol­ans fastighet i samma kvarter som inrymmer grundskola F-9.

Detaljplan­en för fastighete­n är klar och det nya äldreboend­et och förskolan beräknas stå färdiga för inflyttnin­g under andra halvåret 2022.

 ?? FOTO: JANNIE FLODMAN ?? FÖRSKOLA. Fastighets­bolaget Hemsö ska bygga ett kombinerat äldreboend­e/förskola i centrala Väsby.
FOTO: JANNIE FLODMAN FÖRSKOLA. Fastighets­bolaget Hemsö ska bygga ett kombinerat äldreboend­e/förskola i centrala Väsby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden