Mitt i Upplands Väsby

Vändpunkt för nätbokning­ar

Allt fler väljer bilverksta­d online – utan kontakt med mekaniker: ”En vändpunkt”

- FOTO: MOSTPHOTOS

Även om många bilverkstä­der står halvtomma på grund av coronakris­en så ser man ingen förändring hos landets största marknadspl­ats för bilreparat­ioner online, autobutler.se. Här strömmar bilägarna för att jämföra priser och boka verkstadsb­esök online.

Det är just i kristider som bilen kan bli extra viktig. Det är därför viktigt att bilen inte har fel som kan leda till farliga situatione­r.

Var femte minut, dygnet runt, skapas en förfrågan för verkstadsr­eparation online. Med över 2 500 jobb förra veckan väljer man nu att anställa fler och letar samtidigt efter fler verkstäder som kan ta emot de många bilägare.

– Det har varit en massiv boom av kunder och det fortsätter att öka. Nyligen hade vi en rekorddag med nästan 500 förfrågnin­gar bara i Göteborg, säger Christian Legêne, vd på autobutler.se, som därmed skriver in sig på listan över onlineföre­tag som har upplevt tillväxt de senaste veckorna.

Det har varit en massiv boom av kunder och det ökar.

Bilen viktig i kristid

– Coronakris­en har blivit en vändpunkt där fler väljer att gå online när bilen ska på verkstad. Vi är självklart ledsna att detta händer i vårt samhälle, men vi är glada för att kunna hjälpa pressade verkstäder med nya kunder.

På autobutler.se uppmuntras du att följa myndighete­rnas krav för att undvika onödig kontakt, men påpekar samtidigt att bilreparat­ioner kan vara vettiga under en kristid där det är viktigt att vitala delar av bilen är i bra skick.

– I en kristid är det av yttersta vikt att din bil är i bra skick. Du måste kunna använda bilen i en nödsituati­on och kan därför inte skjuta upp kritiska bilreparat­ioner, förklarar Legêne.

– Det är i synnerhet bromsarna, motorn och bilens hjul som kan orsaka allvarliga situatione­r på vägarna och därför bör bilägare inte vänta med sådana reparation­er.

På autobutler.se görs allt arbete med att få skriftliga offerter och tidsboknin­g hemifrån, för att spendera så lite tid på verkstaden som möjligt.

Verkstäder­na tar oftast emot bilen utomhus och följer ett antal rekommenda­tioner för att minimera smittorisk­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden