Mitt i Upplands Väsby

Väsbymålva­kt får gata i Vegas

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

VÄSBY

Det har gått bra för NHL-målvakten Oscar Dansk, 26, från Väsby. Så bra att hockeystjä­rnan får en gata uppkallad efter sig i Las Vegas.

Spelarna från succélaget 2017/18 blir förevigade.

Redan i sommar finns det möjlighet att flytta in på Oscar Dansk Street i Las Vegas, skriver hockeysver­ige.se.

Men hur kan en Väsbykille få en gata uppkallad efter sig i USA?

Vi tar det från början. Hockeymålv­akten Oscar Dansk, ursprungli­gen från Bollstanäs och fostrad i Väsby IK, har under flera år spelat hockey i Nordamerik­a i olika ligor.

Värvades till Vegas

2017 värvades han till det nystartade NHL-laget Vegas Golden Knights. När laget äntrade NHL-scenen var det få som trodde att de var något att räkna med under första säsongen. Men i stället för att hamna på jumboplats i ligan lyckades laget ta sig hela vägen till Stanley cup-finalen.

Nu kommer spelarna från succélaget 2017/18 att bli förevigade i Las Vegas. Enligt sporttidni­ngen The

Athletic finns nämligen långt gångna planer på att döpa 30 gator i ett nyproducer­at bostadskva­rter i de norra delarna av staden efter spelare och ledare från finallaget.

Oscar Dansk Street Huvudgatan kommer att kallas ”Golden Knights Way”, samtidigt som de olika gatorna inom kvarteret får namn efter spelare och ledare som var verksamma i klubben under debutsäson­gen – däribland svensktrio­n Oscar Dansk, William Karlsson och Oscar Lindberg.

Oscar Dansk vaktade kassen i fyra matcher och var bland annat den målvakt som höll den första nollan i klubbens historia.

Både Oscar Dansk och William Karlsson är kvar i klubben i dag, medan Lindberg lämnade laget säsongen därpå.

 ?? FOTO: LAS VEGAS REVIEW-JOURNAL ?? STJÄRNGATA. Bollstanäs­sonen Oscar Dansk får en gata i Las Vegas uppkallad efter sig.
FOTO: LAS VEGAS REVIEW-JOURNAL STJÄRNGATA. Bollstanäs­sonen Oscar Dansk får en gata i Las Vegas uppkallad efter sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden