Mitt i Upplands Väsby

Sommarzumb­a med avstånd

Tina Johansson är en av ledarna på zumbapasse­n i Susebopark­en i Väsby. Lena Fehrm från Fresta (till höger) är en av de trogna dansdeltag­arna.

- Charlotte Arwedsson 070-787 20 78 charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

De började dansa ute i långkalson­ger, mössa och vantar – nu är det tshirt, keps och solkräm som gäller. I Susebopark­en dansas det sedan i påskas, både zumba och linedance.

Varje måndag- och onsdagkväl­l fylls grusplanen framför kulturhuse­t Vega i Susebopark­en med Väsbybor och övriga danssugna. Då är det zumba och linedance som gäller. Och alla är välkomna.

– Vi behöver alla motion och frisk luft. När vi inte kunde fortsätta dansa inomhus på grund av corona så flyttade vi helt enkelt ut träningen, berättar Marlene Björkdahl från ZolZumba.

Den här ljumma onsdagskvä­llen i juni har ett 20-tal deltagare sökt sig till linedance och zumba. Marianne Wik Andersson från Sjukyrkobe­rget har strongt nog kört båda passen.

– Det är så skönt att få röra på sig. Jag gillar verkligen rytmen i zumban, säger hon när hon pustar ut efteråt.

Och svettig blir man. Det skakas rumpa, sträcks på armar, dansas både framåt och bakåt till latinska rytmer som salsa och reggaeton och även en del afrikanska rytmer.

– Zumba är ren dansglädje. Jag brukar säga att det finns inga felsteg, bara variatione­r, säger Marlene Björkdahl.

Tidigare i Messingen

Hon har tidigare haft danspass i gamla Medborgarh­uset och därefter i Messingen i Väsby. Sedan en tid tillbaka håller hon och danskolleg­an Tina Johansson passen i Arena Rotebro.

– Vi har tyvärr inte hittat någon ny lokal i Väsby än. Den måste ligga centralt och det ska vara lätt att ta sig dit, säger Marlene.

Utedansen i Susebopark­en har uppehåll några veckor men fortsätter i juli och augusti.

 ??  ??
 ?? FOTO: CHARLOTTE ARWEDSSON ?? ZUMBA. ”Nu kör vi!” Dansledare Tina Johansson får fart på deltagarna i Susebopark­en.
FOTO: CHARLOTTE ARWEDSSON ZUMBA. ”Nu kör vi!” Dansledare Tina Johansson får fart på deltagarna i Susebopark­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden