Mitt i Upplands Väsby

Sociala paddelture­r för pratglada

- Jonas Månsson 070-787 20 73 jonas.mansson@direktpres­s.se

SOLNA

När coronakris­en slog till fick Malin Arnesson tänka om för att hitta inspiratio­n. Träning och sociala möten till sjöss blev lösningen som har lockat stort intresse.

Bara efter några dagar på hennes nytillträd­da jobb blev Malin Arnesson uppsagd på grund av coronakris­en. För att skingra tankarna och ladda med positiv energi tog hon kajaken och paddeln till sin hjälp. Det blev startskott­et för konceptet ”Paddla och babbla” som pågått under våren och är planerat att fortsätta i sommar.

– Jag ville motivera andra och det här är socialt där man får träffa andra, säger Malin Arnesson, som har rollen som turledare.

Två gånger i veckan samlas deltagarna i Pampas marina i Solna för en morgon- eller en kvällstur ut på vattnet. Paddlarna sitter en och en i sina kajaker, det är en viktig del i konceptet.

– Ibland stannar vi till, tar det lite lugnt och väntar in alla eller stannar och fotar, säger Malin Arnesson.

Jens Jakobsson är en av ungefär tio deltagare som på plats i Pampas marina en av morgonture­rna.

– Jag är här för att en kollega drog med mig. Vi paddlar innan jobbet och det är första gången jag är med här, säger han.

Han gillade konceptet och passade på att babbla under paddlingen.

– Många var lite trötta i början, men det var socialt och jag pratade med några nya som var trevliga. Det finns alla möjlighete­r att jag kommer tillbaka och paddlar här igen, säger han.

När paddlarna når land igen fortsätter ofta den sociala delen av aktivitete­n.

– Ibland kan vi ses och ta en öl efter kvällsture­n och på morgonture­n stannar många och äter frukost tillsamman­s, säger hon.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? LÅNGTUR. Deltagarna är ute i två timmar per tillfälle.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON LÅNGTUR. Deltagarna är ute i två timmar per tillfälle.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden