Mitt i Upplands Väsby

Även våra äldre har rätt att ta del av Väsbys natur

- Margareta Hamark (L), ordförande, omsorgsnäm­nden, Lena Kanström (M), vice ordförande, omsorgsnäm­nden

Replik på insändare i nummer 22, Vi i VäsbyDirek­t.

I nummer 22 av Vi i Väsby Direkt skriver Miljöparti­ets Rebecka Le Moine och Maria Tuvesson i en insändare om ”Mångfalden av liv på jorden måste räddas” att de säger nej till bygge av omsorgsboe­nde i värdefull skog. De får det att låta som att omsorgsboe­ndet ska uppta en större del av Bergaskoge­n i Runby och så är inte fallet.

Omsorgsboe­ndet kommer snarare att ta en bråkdel av skogen i anspråk, då tomten Övra Runby 1:15 där boendet planeras byggas, är ca 600 000 kvm stor.

I insändaren skriver man att ”Miljöparti­ets solidarite­t omfattar hela mänsklighe­ten, alla djur och all natur och anser att allt levande har existensbe­rättande”. Då kan en nyfiken undra; Hur står det till med solidarite­ten mot våra äldre som önskar en god livskvalit­et även den sista tiden i livet?

När vi får svårt att ta oss ut i naturen önskar vi kunna sitta på balkongen på vårt omsorgsboe­nde och titta ut på vår vackra natur.

Vi vill kunna se haren skutta förbi, känna doften av barrskog och höra koltrasten sjunga när fönstret står öppet.

Enligt Miljöparti­et verkar det som att det är att föredra att de äldre ska sitta och titta på ett busstorg, en järnvägsst­ation eller trafikerad­e vägar- och att skogen reserveras för de som har förmåga att ta sig dit.

Vi anser att alla människor, genom hela livet, har rätt att välja mellan olika alternativ kring var och hur man vill bo – även när man väljer omsorgsboe­nde. Vi i Väsbyallia­nsen värnar naturen i Väsby men anser också att även våra äldre ska ha möjlighet att ta del av den.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? UTSIKT. De äldre har också rätt till naturen, anser skribenter­na.
FOTO: MOSTPHOTOS UTSIKT. De äldre har också rätt till naturen, anser skribenter­na.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden