Mitt i Upplands Väsby

En älg på vift väckte stor uppmärksam­het.

- Charlotte Arwedsson

Många Väsbybor höjde nog på ögonbrynen under tisdagskvä­llen.

En älg sågs nämligen irra runt i flera områden, bland annat i rondellen vid Glädjen.

I Fresta. Vid Bollstanäs­skolan. På Sandavägen. Den älg som på tisdagskvä­llen skådades på flera platser i Upplands Väsby befann sig långt från sitt naturliga habitat.

Skogens konung hade sökt sig ut i gatulivet, närmare bestämt vid trafikplat­s Glädjen.

– Vi fick in flera samtal under kvällen, det första kom in vid 19.45 och det sista vid 23-tiden, säger Helena Boström Thomas, presstales­person på Stockholms­polisen.

Även Towe Hägg på Stockholms­polisen bekräftar att man under tisdagskvä­llen fått in samtal om djur vid trafikplat­s Glädjen i Väsby.

Men är det till polisen man ska ringa om man ser en älg i en rondell?

– Den som ser en älg eller vilt på ”fel plats” får göra en bedömning utifrån situatio

Vi stod i närheten när vi hörde några barn utropa högt, oj, kolla wow.

nen. Är någon person skadad eller är djuret skadat? Hur ser trafiksitu­ationen ut? Man får väga in omständigh­eterna.

I fallet med Väsbyälgen lämnade polisen över informatio­nen till Trafikverk­et, som har dyget runt jour. Enligt uppgift har Trafik Stockholm sedan ryckt ut, men inte sett någon älg.

Även kommunens viltvårdar­e ska vara informerad­e om händelsen.

Enligt en lokal facebookgr­upp avslutade älgen sin rundtur i Väsby med att lägga sig och vila i en villaträdg­ård på Sandavägen.

Var älgen till slut hamnade förtäljer inte historien. Enligt de vittnen som sett det mäktiga djuret på vägarna i Väsby såg den inte skadad ut.

 ??  ?? SKOGENS KONUNG. En älg syntes på tisdagen lugnt spatsera runt i närheten av Bollstanäs skola. Den syntes även senare på kvällen vid trafikplat­s Glädjen.
FOTO: DANIEL CAMACHO
SKOGENS KONUNG. En älg syntes på tisdagen lugnt spatsera runt i närheten av Bollstanäs skola. Den syntes även senare på kvällen vid trafikplat­s Glädjen. FOTO: DANIEL CAMACHO

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden