Mitt i Upplands Väsby

Nu drar Allsvenska­n i gång för Vilda Väsby

”Vi kommer att överraska många”

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

Vilda Väsby är med hockeyalls­venskan för första gången på 33 år. Nu drar den igång – med ett hungrigt lokalt lag.

Året var 1987 senast det begav sig. Då skrällde Väsby Hockey genom att ta sig upp i Sveriges högsta hockeyseri­e. Sejouren där varade tyvärr bara en säsong och sedan dess har klubben pendlat mellan division 1 och 2.

Men när Karlskrona tvångsdegr­aderades från Hockeyalls­venskan på ekonomiska grunder fick Väsby chansen.

– Vi har förberett oss dagligen ända sedan vi fick beskedet den 3 augusti. Åtta träningsma­tcher har spelats med varierande resultat, men vi har fått en hel del svar. Matchen nyligen när vi vann mot Södertälje borta med 1-4 visar att vi är på rätt väg och kan vinna matcher även på denna nivå, säger Tom Tärnström, sportchef i Väsby Hockey.

Elva nya spelare

Inför Allsvenska­n har elva nya spelare värvats, de flesta med Stockholms­anknytning. Men några har också försvunnit.

– Vi tappade Edvin Olofsson och Oliver Horrsell till AIK tidigt under våren när vi ställde in oss på spel i Hockeyetta­n. Hade vi vetat då att vi skulle haft platsen är jag säker på att de velat vara kvar. Men nu blev det som det blev, inte mycket att göra åt saken. Annars har vi lånat ut och släppt nio spelare till olika klubbar.

Vilka förbättrin­gar har ni gjort i hemmarinke­n Renew Arena?

– Belysninge­n i hela hallen är utbytt för att möta kraven. Egna sektioner för hemmaoch bortafans har skapats enligt direktiven, dessutom har videomåldo­marbås och statistikb­ås byggts.

Hur påverkas ni av coronabegr­änsningen på max 50 personer i publiken?

– En stor smäll för många, oss inkluderat. Jättetråki­gt så klart att inte få spela inför fullsatta läktare. Men hälsan går först och det får vi ha respekt för. Vilka utmaningar står ni inför?

– Sjävklart blir det en tuff utmaning att komma in som nykomling med så kort varsel. Men alla lag kommer att få möta ett väldigt motiverat och hungrigt Vilda Väsby på isen. Vi kommer att överraska många lag, det är jag övertygad om. Vi är redo.

Första laget Vilda Väsby möter är Södertälje. Matchen äger rum fredag den 2 oktober. Intervjun gjordes några dagar innan matchen.

Sjävklart blir det en tuff utmaning att komma in som nykomling.

 ?? FOTO: VÄSBY HOCKEY ?? Tom Tärnström
FINAL. Väsby Hockey vann finalen hemma mot Halmstad med 4-2 i slutet av februari och kvitterade då ut en plats till den allsvenska kvalserien, men erbjöds senare en plats i Allsvenska­n utan att behöva kvala.
FOTO: VÄSBY HOCKEY Tom Tärnström FINAL. Väsby Hockey vann finalen hemma mot Halmstad med 4-2 i slutet av februari och kvitterade då ut en plats till den allsvenska kvalserien, men erbjöds senare en plats i Allsvenska­n utan att behöva kvala.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden