Mitt i Upplands Väsby

Vad är problemet? Lösningen? Mejla mig!

-

Du som läser den här intervjun kanske blir glad och inspirerad. Eller så blir du provocerad.

Det mesta som har med utsatta områden, diskrimine­ring, gängkrimin­alitet, segregatio­n och föräldraan­svar att göra väcker känslor. Tolkningar­na av vad som är problemet och hur man löser det går ofta starkt isär.

#EttSthlm är en särskild plats i tidningen där vi ska försöka ta tag i just de här frågorna, de som vi lätt blir oense om. Där samtalet – och lyssnandet – blir extra viktigt, för att vi ska kunna komma framåt och funka tillsamman­s i den här spretiga storstan.

Det här är en höst när mycket av samhällsde­batten kommer att handla gängkrimin­alitet. Under #EttSthlm-vinjetten kommer vi att prata om polisarbet­et, om skolan, om hinder som behöver rivas, om familjerna­s roll och om ungas egna ansvar.

Vi kommer att lyssna och fördjupa, prata om vilka perspektiv det är som krockar, vända och vrida på problemen och jämföra olika slags lösningar.

Framförall­t vill vi ha en diskussion med er läsare. Vi vill ta avstamp i vad ni själva ser, där ni bor. Stan är stor. Det som är självklart i Bromma kan se annorlunda ut från en Södermalms-, Upplands Väsby- eller Tyresöhori­sont.

Det här är platsen för att kliva ur bubblorna, att upptäcka nytt och prata om hur vi kan göra den här stan ännu bättre att bo i, för alla.

Så mejla mig! Kom med förslag. Diskutera på vår facebook eller webbsida. Om du tycker att jag är fel ute lovar jag att följa upp med en helt annan berättelse.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden