Mitt i Upplands Väsby

31,5 miljoner i budgeten till jobben och välfärden

- Magdalena Andersson (S), finansmini­ster, Mathias Bohman, (S), opposition­sråd Upplands Väsby, Azadeh Rojhan Gustafsson, (S), riksdagsle­damot från Upplands Väsby

Jobben är grunden för all politik vi socialdemo­krater vill bedriva, vare sig det handlar om bättre sjukvård och äldreomsor­g, fler poliser eller snabbare klimatomst­ällning. Nu ska vi genomföra en kraftfull grön återstart av svensk ekonomi för att jobba Sverige ur krisen.

Hela samhället har kraftsamla­t för att begränsa coronaviru­sets spridning. Trots det har pandemin drabbat Sverige hårt. Om arbetslösh­eten biter sig fast riskerar vi vår gemensamma välfärd.

Trots historiska krisåtgärd­er som korttidspe­rmittering­arna har många blivit av med jobbet. Vi förlänger förbättrin­gen av a-kassan och skapar nya möjlighete­r att ställa om till nästa jobb. Samtidigt gör vi kraftfulla investerin­gar för att nya jobb ska växa fram. Nästa år bidrar regeringen­s politik till 75 000 nya jobb i Sverige.

Vi snabbar på industrins omställnin­g och förstärker och förlänger klimatkliv­et. Investerin­gsstödet för energieffe­ktiva hyresrätte­r och studentbos­täder med rimliga hyror ökar samtidigt som vi skjuter till medel för att energieffe­ktivisera och rusta upp flerbostad­shus. Investerin­gar i välfärden gör Sverige tryggare och skapar jobb. Budgeten ger Upplands Väsby ett tillskott på 31,5 miljoner för att hindra uppsägning­ar i välfärden. Stockholms­regionen får 920 miljoner för att beta av vårdskulde­n.

Alla ska kunna se fram emot en trygg ålderdom. Upplands Väsby får 15,2 miljoner för fler kunniga medarbetar­e och bättre arbetsmilj­ö i äldreomsor­gen. Vi utökar också äldreomsor­gslyftet för att fler ska utbilda sig till undersköte­rska eller vårdbiträd­e. I Upplands Väsby får 7 380 pensionäre­r mer pengar i plånboken med höjda pensioner och sänkt skatt.

Nu ska styrkan i svensk ekonomi komma hela Sverige till del med investerin­gar i framtidens jobb och ett starkare samhälle för alla.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? TILLSKOTT. Budgeten ger Upplands Väsby ett tillskott på 31,5 miljoner för att hindra uppsägning­ar i välfärden, skriver S-politikern­a.
FOTO: MOSTPHOTOS TILLSKOTT. Budgeten ger Upplands Väsby ett tillskott på 31,5 miljoner för att hindra uppsägning­ar i välfärden, skriver S-politikern­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden