Mitt i Upplands Väsby

Musikstipe­ndiater får visas digitalt

- Charlotte Arwedsson 070-787 20 78 charlotte.arwedsson@mitti.se

UPPLANDS VÄSBY

Sex musiker får årets musikstipe­ndier i Upplands Väsby. Det är dubbelt så många som det brukar.

Varje år delar musikrådet i Upplands Väsby ut stipendier till framgångsr­ika musiker, med stöd från kommunen. Stipendiat­erna brukar presentera­s på nationalda­gsfirandet i hembygdsgå­rden och framföra en stipendiek­onsert i Messingen framåt höstkanten.

Men i år är som bekant ingenting som vanligt.

Presentera­s digitalt Musikrådet kommer därför att presentera årets musikstipe­ndiater och deras musik bland annat genom att spela in framförand­en av stipendiat­erna och sedan göra det tillgängli­gt digitalt.

– Inspelning­arna sker i slutet av oktober i en inspelning­sstudio i Grimstagår­den i Bollstanäs, som vi bygger upp, säger BerntArne Sjölinder, ordförande i musikrådet.

Festivalge­neral hjälper till Studiotekn­ikern och Väsbybon Tadeu Kobna hjälper till att bygga studion. Om namnet låter bekant var det han som var initiativt­agare och festivalge­neral för Väsby musikfesti­val som hölls för första gången i Susebopark­en i augusti i fjol.

– Festivalen, som blev en succé med flera internatio­nella musiker och artister, skulle även hållas i år, men fick läggas på is av coronaskäl, säger Bernt-Arne Sjölinder.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? STIPENDIAT. Sångerskan Frida Lif är en av sex musikstipe­ndiater i Upplands Väsby.
FOTO: PRIVAT STIPENDIAT. Sångerskan Frida Lif är en av sex musikstipe­ndiater i Upplands Väsby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden