Mitt i Upplands Väsby

Odelberg har nått sina drömmars mål

REN MAGI. Stefan Odelberg byggde upp showrutin inför premiären som programled­are i klassiska ”Bingolotto”

- Text och foto: Kai Martin

Jag älskar att min hjärna får arbeta i direktsänd­ning.

När han fyllde 40 år bestämde han sig. Innan han blev 60 skulle han leda ett tv-program. Nu har 46-årige Stefan Odelberg redan nått sina drömmars mål.

För en månad sedan gjorde Stefan Odelberg sin debut som programled­are i ”Bingolotto”. 14 år innan den gräns han själv satt upp för jobbet.

Låter det märkligt? Låt mig förklara: För fem år sedan gjorde jag en intervju med magikern, underhålla­ren och spjuvern Stefan Odelberg inför en ny säsong av hans ”En talk talk show”. Föreställn­ingen där han själv, sedan starten 2013, satt som programled­are i ett tv-program som aldrig sändes på tv utan mötte en livepublik i Göteborg.

Han förklarade då att hans mål var att innan han fyllde 60 skulle få leda ett tv-program. Han var 40 då planen skissades. Nu sex år senare är han redan i mål.

– Haha, ja, det har gått undan. Men det var ju också avsikten med ”En talk talk show”, att jag skulle hamna där jag nu har hamnat.

Du menar att showen har hjälp till?

– Det är jag helt övertygad om. Redan då jag började med ”En talk talk show” hade jag folk från ”Bingolotto”produktion­en eftersom vi filmade allt tänkt för att få Youtubekli­pp. Så det fanns en baktanke, ja. Alla gästerna var ju dessutom ett sätt för mig att öva mig. Man måste lära sig och även om jag inte är fullärd, om man nu någonsin blir det, har jag lärt mig enormt under gång. Det har varit roligt att sätta upp ett mål och det är nog första gången i mitt liv som jag gör det.

Låter förvånad

Han låter förvånad. Men inser samtidigt att kan man halka in på en räkmacka i showbusine­ss så är det precis vad Stefan Odelberg har gjort.

– Jag började ju trolla på gymnasiet och jobbade samtidigt extra i en skivbutik där jag också trollade. Jag fick av en slump höra att det sökte folk till ”Cabaret Lorensberg” vid starten 1996 och gick på min första audition utan att veta vad det var. Jag fick jobbet, fast jag sa att jag hade en show som jag inte hade.

Så nu har du snart 25 år som showartist!

– Ja, det är häftigt. Jag är glad att jag fick chansen. Jag är nyfiken och gillar att tacka ja och vill gärna testa inte en utan gärna två gånger. Det finns ju alltid möjlighete­n att det är oskönt första gången när man testar, men andra gången blir det världens grej.

Byggt upp sin karriär

Efter att byggt upp sin karriär, fått chansen i flera tv-program, gjort sina shower och satsat eget kapital är han nu del av en redaktion. Dessutom i en tid då hans jobb, precis som för många andra, försvann som genom ett trollslag i mars.

– Det är verkligen jätterolig­t och jag älskar att min hjärna får arbeta i direktsänd­ning. Där står jag med en intervju med, säg Jill Johnson, där hon blir privat samtidigt som producente­n viskar i mitt öra att det är 30 sekunder kvar till Färgfemman och studiovärd­en ger mig någon gest för något annat. Det är häftigt, säger han närmast rosig på kinderna av lycka.

– Jo, men det är ju ett kultprogra­m som snart firar 30 år. Tänk att de som var 7 då är 37 år nu. Det är svindlande.

Du delar på programled­arskapet med Lotta Engberg. Hur är det?

– Jamen, vi funkar ju så bra ihop. Hon är generös och inte som andra programled­are. Dessutom är vi båda energiska och jag för min del får nog jobba på det och ta ned mitt tempo.

 ??  ?? BRA UTSIKTER. Magikern Stefan Odelberg har uppnått sitt mål att bli programled­are när han nu delar på jobbet i ”Bingolotto” med Lotta Engberg.
BRA UTSIKTER. Magikern Stefan Odelberg har uppnått sitt mål att bli programled­are när han nu delar på jobbet i ”Bingolotto” med Lotta Engberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden