Mitt i Upplands Väsby

Brooke: ”Inga högtider ska egentligen firas stort i år.”

- Redaktions­chef FRIDA BROOKE

När är det halloween?” ”Men när är det alla helgons dag då?” Det rådde en viss förvirring när vi skulle planera inför kommande nummer. Två av höstens storhelger infaller i år på en och samma dag, och helt plötsligt blev det svårt att hålla isär äpplen och päron.

Men efter otaliga dubbelkoll­ar i kalendern befann vi oss åter på banan. Nästa helg blandas pumpor och ljuständni­ng om vart annat. Samtidigt undrar jag om det spelar så stor roll? Den här helgen kommer förmodlige­n likt övriga högtider det här året svepa förbi relativt ouppmärksa­mmat. Inget ska ju egentligen firas stort i år. Det bör vi inte göra.

Samtidigt leder rådande läge, utan traditione­r att hänga upp tiden på, till att året smälter ihop. Tiden rullar förbi och blir till en enda lång evighetsvä­ntan på att det ska vara över. Att det ska bli som vanligt. Men det lär dröja ett tag till och i väntan på normalläge­t får vi bara stå ut och göra det bästa för att reda ut vad vi kan göra trots rådande läge.

I det här numret kan du exempelvis läsa om hur Folkhälsom­yndigheten ser på traditione­n med bus eller godis.

Och när vi inte kan fira högtider som vi är vana vid kanske det leder till att nya traditione­r bildas?

En tradition som du alltid kan hänga upp helgen på vecka efter vecka är att läsa den här tidningen. Önskar er alla en trevlig helg och god läsning!

Inget ska ju egentligen firas stort i år.

 ??  ?? Prata med mig! frida.brooke @mitti.se
Prata med mig! frida.brooke @mitti.se
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden