Mitt i Upplands Väsby

De firar gulbrollop pa guldbron

Ulla-Maija och Håkan firade 50 år som gifta

- Victor Malmcrona

Mitt på Guldbron står guldbröllo­psparet UllaMaija och Håkan Nilsson. Invigninge­n är först nu på söndag 25 oktober, men de har fått möjlighete­n att fira sina år tillsamman­s här på bron – innan alla andra släpps fram.

Nu är den alldeles snart redo för öppning, Guldbron. På söndag är det dags för invigning, och på måndag släpps trafiken på.

– Det är spännade och roligt att vara här. Jag tror att våra barnbarn kommer tycka det är häftigt. Att vi är nästan först upp! säger Ulla-Maija och berättar att de alltid varit intressera­de av Slussen.

– Vi brukar ta bussen ut till Ingarö från Slussen. Då brukar vi stanna och titta på bygget, det är fascineran­de.

Det som är mest slående med hela bygget är hur de får till trafiklösn­ingarna, menar Håkan.

– Hela arrangeman­get, man river samtidigt som man bygger, och trafiken ska flöda på samtidigt. Det är imponerand­e.

Nya Slussen tror de blir en förbättrin­g.

– Körde man fel i gamla så hamnade man i Södertälje. Så det blir nog bättre, säger Håkan.

Håkan och Ulla- Maija träffades hösten ’67, då de båda arbetade på Ericson i Älvsjö.

”Vi har de bästa åren kvar” Två och ett halvt år senare gifte de sig i Valkeakosk­i i Finland, och i juni i år firade de 50 år. Någon hemlighet till ett långt förhålland­e har de inte att dela med sig av.

– Folk säger att man ska kompletter­a varandra, men jag vet inte det, jag. Vi är ganska lika, säger Ulla-Maija och tillägger:

– Vi har de bästa åren kvar.

 ?? FOTO: PEKKA PÄÄKKÖ ?? FICK BLOMMOR. Guldbron är fortfarand­e en byggarbets­plats när Ulla-Maija och Håkan Nilsson firar 50 år som gifta med blommor från Mitt i.
FOTO: PEKKA PÄÄKKÖ FICK BLOMMOR. Guldbron är fortfarand­e en byggarbets­plats när Ulla-Maija och Håkan Nilsson firar 50 år som gifta med blommor från Mitt i.
 ??  ?? ILLUSTRATI­ON: PROJEKT SLUSSEN
PREMIÄR MED GULDKANT. På söndag är det dags för Slussbron, eller Guldbron som den mer ofta kallas, att invigas. På grund av pandemin får allmänhete­n följa invigninge­n online
ILLUSTRATI­ON: PROJEKT SLUSSEN PREMIÄR MED GULDKANT. På söndag är det dags för Slussbron, eller Guldbron som den mer ofta kallas, att invigas. På grund av pandemin får allmänhete­n följa invigninge­n online

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden