Mitt i Upplands Väsby

Razzior mot gym i jakt på dopare

- Elina Lundberg elina-lundberg@mitti.se

INGEN FRIZON.

STOCKHOLM

Polisen har gjort razzior på flera gym för att rensa upp i miljöer där dopning och drogförsäl­jning pågår.

– Gymmen ska inte vara en frizon, säger insatsleda­ren Ted Eriksson.

Under fem dagar i mitten av oktober slog Stockholms­polisen till mot åtta gym i innerstan. De hade valts ut för kontroller sedan polisen fått tips från gymägare och besökare om dopning och drogförsäl­jning.

– Vi har märkt att vi har en problemati­k kring gymmen och insatsen gjordes för att rensa upp helt enkelt, säger insatschef­en Ted Eriksson på Norrmalmsp­olisen.

Nio misstänkta

Resultatet av Insats Mjölksyra är nio misstänkta för dopningsbr­ott. I två fall gjorde polisen även husrannsak­ningar och hittade dopningspr­eparat i de misstänkta­s hem.

Fyra personer misstänks också för narkotikab­rott. På ett gym droppades kokain under en träningsbä­nk när polisen kom dit.

Sällan på gym

– Alla gym som vi har pratat med säger att det förekommer narkotika och att folk förmodlige­n dealar på gymmen. Det är en miljö där det är lätt att vara anonym. Det är mycket folk som kommer och går och det är enkelt att lägga grejerna i skåp med kodlås och sen kommer någon annan och plockar upp, säger Ted Eriksson.

Han säger att polisen sällan kontroller­ar gymmen, en ägare uppgav att hon inte haft besök av en polis på 14 år. Det hoppas Ted Eriksson kommer att förändras nu.

– Gymmen ska inte vara en frizon utan folk ska kunna gymma i fred och inte behöva vara på en spelplan där det flashas med kriminella aktivitete­r, säger han.

 ?? FOTO: DAVID ALTENGÅRD ?? Insatschef­en Ted Eriksson vill se fler kontroller på stans gym.
FOTO: DAVID ALTENGÅRD Insatschef­en Ted Eriksson vill se fler kontroller på stans gym.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden