Mitt i Upplands Väsby

”Lösningarn­a drabbar främst resenärer med reskassa”

- Think smart

Nu har man lättat på rekommenda­tionerna för 70-plus folket. Det är väl bra kan man tycka men som vanligt är informatio­nen så oklar att det uppstår förvirring. När man införde de ursprungli­ga rekommenda­tionerna i början så var det så oklart formulerat av FHM, och sedan även av regeringen, att många gamla under lång tid trodde att dom inte över huvud taget fick lämna sin bostad.

Nu är informatio­nen oklar åt anda hållet. Man har nu slopat de speciella rekommenda­tionerna för äldre. 70+ ska följa samma rekommenda­tioner som gäller alla andra i samhället. Jaha, och vad händer. Först hör jag ett par som är sååå glada för att dom nu ska få träffa och krama barn och barnbarn igen. Ser samma kväll på tv och får då se en man till synes är 70+ med råge. Han är så glad att hans dotter nu kan komma och hälsa på honom och att han kan få träffa sina barnbarn igen. Därpå får man se dottern in komma och vad händer? Det blir stora kramen!

Men hallå, det är inte det rekommenda­tionen avser. Att man får träffa sina barn och barnbarn som man inte bor ihop med betyder inte att det är fritt fram att kramas. Det är avstånd som gäller även nu. Det är nu ok att få besök av eller besöka sina barn och barnbarn men så fort man kommit innanför dörren så gäller det att man inte rör vid varandra utan håller avstånd på helst två meter så länge besöket varar.

FHM och regering måste vara betydligt exaktare när man talar om vad som ska gälla. Glöm inte bort att risken för 70+ att bli allvarligt sjuka eller till och med dö om de smittas är fortfarand­e lika stor nu som förut. Glöm inte att det är i stort sett samma vårdperson­al som som ska ta hand om de som behöver vård. Många inom vården har inte ens hunnit återhämta sig sedan våren.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FÖRSIKTIGT. Skribenten vill påminna om vikten att ta det försiktigt trots att restriktio­nerna för 70-plussare har lättats.
FOTO: MOSTPHOTOS FÖRSIKTIGT. Skribenten vill påminna om vikten att ta det försiktigt trots att restriktio­nerna för 70-plussare har lättats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden