Mitt i Upplands Väsby

Bibbla och bad fortsatt öppet

- Charlotte Arwedsson

ÖPPET.

Både badet och biblioteke­t håller fortsatt öppet – trots skärpta coronaråd. Men kommunens samtliga kultureven­emang ställs in eller skjuts upp.

De skärpta allmänna råden från Folkhälsom­yndigheten, vilka gäller till den 19 november, påverkar flera verksamhet­er i Väsby.

Biblioteke­t håller fortsatt öppet, men med vissa restriktio­ner. Besökare kan låna och lämna tillbaka böcker, men bör inte stanna inne i biblioteke­t någon längre tid.

– Vi har haft en nära dialog med Vallentuna kommun för att se hur de har gjort. De har infört ett maxtak på antal besökare, men min bedömning är att vi har något färre besökare än Vallentuna bibliotek, säger Andrea Möllerberg (VB), ordförande i kulturoch fritidsnäm­nden.

Grupprum, aktivitets­rum och tysta läsesalen stängs och evenemang och skolbesök ställs in. Även bokbussen pausas.

– Vi hoppas och tror att de här åtgärderna ska vara tillräckli­ga.

Vilundabad­et öppet Vilundabad­et håller fortsatt öppet, men med vissa anpassning­ar. Tidigare har man uppmanat besökarna att undvika omklädning­srum och bastu. Man har även stängt av vartannat skåp.

– Vi håller kontakt med Medley som driver Vilundabad­et för att se om restriktio­nerna fungerar. Vi vill ge Väsbyborna en chans att klara av det här utan att vi behöver stänga, säger Andrea Möllerberg.

– Det är ingen katastrof att under tre veckor inte besöka badhuset, låta bli att träna inomhus och strunta i fysiska möten. Om alla hjälps åt aktivt för att minska smittsprid­ningen kanske restriktio­nerna kan lätta så att vi får fira jul med våra nära och vänner.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Vilundabad­et håller fortsatt öppet, trots skärpta coronarest­riktioner.
FOTO: MOSTPHOTOS Vilundabad­et håller fortsatt öppet, trots skärpta coronarest­riktioner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden