Mitt i Upplands Väsby

Så ser framtidens laddstatio­ner ut

SJU TRENDER. Chefsdesig­nern Joachim Nordwall om ökningen: ”Kommer säga vem du är”

- Magnus Johansson tema@mitti.se

I takt med att det säljs allt fler elfordon i Sverige vill också allt fler installera laddstatio­ner i hemmet för smidig laddning av fordonet. Men hur ser framtiden ut? Svenska Charge Amps har koll på läget.

Charge Amps ett ledande företag i Sverige när det gäller installati­on av laddstatio­ner, och inte minst när det gäller omvandling­en av densamma. Företagets ambitioner är att skapa laddstatio­ner som är både hållbara och väl designade. Bakom initiative­t står chefsdesig­ner Joachim Nordwall, som har en ledande position när det gäller utformning av laddstatio­ner.

– Framtidens laddstatio­ner kommer säga något om vem du är, precis som ditt val av elfordon. För många handlar det om balansgång­en med lösningar som både passar in och sticker ut på ett fint sätt, säger Joachim Nordwall.

Här är Joachim Nordwalls sju trender för laddstatio­ner i svenska hem:

Hållbarhet. Man väljer en laddstatio­n i hållbara tåliga material såsom återvunnen aluminium som

håller över tid, plast av dålig kvalitet väljs bort.

Fler tänker på ekosysteme­t. Det räcker inte längre att köpa ett elfordon – nu ska även tillbehöre­n följa samma hållbarhet­stänk med rätt materialva­l.

Inte bara för soliga dagar. Laddstatio­ner spelar en viktig roll för många i vardagen och i vårt nordiska klimat måste de fungera varje dag på året trots kyla och regn.

Tidlöst och långsiktig­t. Investerin­gar i våra hem är ofta till sin natur långsiktig­a, och därför är det viktigt att välja design som står sig

över tiden och funkar oavsett om man byter bilmärke.

Funktionel­l design. Många skaffar sin första laddstatio­n, vilket ställer höga krav på intuitiv design och enkel användning.

Utbyggbar och uppgraderi­ngsbar. I många hem blir laddstatio­nen hjärtat i hemmets energistyr­ning och därför vill många välja lösningar som kan utvecklas med tiden utan att man skall behöva byta ut hårdvaran.

Personliga preferense­r. Både våra hem och våra elfordon har olika design och färger, och därför kommer vi framöver anpassa laddstatio­ner till vår stil, precis som vi gjort med både mobilskal och handtag till kökslådorn­a.

För många handlar det om balansgång­en med lösningar som både passar in och sticker ut.

 ??  ??
 ?? FOTO: CHARGE AMPS ?? CHARGE AMPS HALO. Funktionel­l design är en av trenderna för framtidens laddstatio­ner på hemmaplan. Joachim Nordwall är chefsdesig­ner.
FOTO: CHARGE AMPS CHARGE AMPS HALO. Funktionel­l design är en av trenderna för framtidens laddstatio­ner på hemmaplan. Joachim Nordwall är chefsdesig­ner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden