Mitt i Upplands Väsby

Hur lyser du upp i coronamörk­ret?

- STOISK.

Är anhängare av teorin att deppig musik i lurarna gör en glad. Jorå, den sorgsnaste emospellis­tan ger ändå lite lugn och inre resning.

Reporter

Deppigt läge”, så sa en kvinna jag intervjuad­e som insett att hon måste ställa in en sedan länge planerad julmarknad på grund av de skärpta coronarest­riktionern­a.

Stockholm har onekligen drabbats av ett dubbelt mörker nu i höst. Löven faller och nakna grenar sträcker sig mot en blåsvart hösthimmel i våra parker och skogar. Dygnets ljusa timmar blir färre. Samtidigt har coronan tagit ett nytt grepp om staden.

Mörker i sinnet. Så många middagar med vänner, familjesam­mankomster, idrottstäv­lingar, fikaraster på jobbet och första jobbet som inte blir av. Så många barnbarnsk­ramar som aldrig sker.

Deppigt läge. Absolut. Jag kan inte annat än hålla med. Håll i och håll ut, säger politiker och myndighete­r. Men hur gör du det här i Stockholm?

Så många barnbarnsk­ramar som aldrig sker.

Vi på Mitt i vill skildra din vardag och berätta om det som händer i dina kvarter. Hur har du det nu i höst när staden höljs i dubbelt mörker? Är du förbannad på SL:s återinförd­a biljettkon­troller eller retar det gallfeber på dig att folk envisas med att trängas i shoppingga­llerior?

Du kanske vill tipsa oss journalist­er om eländet eller vädra dina åsikter på vår insändarsi­da!

Har du något knep som gör den här hösten litet roligare? Berätta! Finns det någon du vill lyfta fram som lyser upp vardagen lite extra för andra coronahöst­en 2020? Hör av dig!

Så här i dubbelmörk­ret tror jag att vi behöver solskenshi­storier. Vem vet? Kanske kan just din historia inspirera andra här i din lokala Mitt itidning.

LOKALA NYHETER i väntan på nästa tidning! Gå in på mitti.se/vasby

 ?? ANNA WILSON ?? Prata med mig! anna.wilson @mitti.se
ANNA WILSON Prata med mig! anna.wilson @mitti.se
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden