Mitt i Upplands Väsby

Centrum satsar på hemleveran­s

- Charlotte Arwedsson

Efter en tuff höst tar Väsby Centrum ett nytt grepp för att underlätta julhandeln. Nu kan du ringa och beställa nästan vad du vill – och få det hemkört gratis.

Folk beställer allt från blommor och böcker till kläder.

– Fokus för oss ligger på att undvika trängsel i våra lokaler. Därför är det så bra att du nu även kan handla coronasäke­rt hemifrån, säger Maria Helling, centrumche­f för Väsby Centrum.

Väsby Centrum drog i gång tjänsten med gratis hemleveran­s i kommunen i slutet av november och den fortsätter fram till trettondag­shelgen den 8 januari.

– Folk beställer allt från blommor och böcker till kläder, säger Michelle Elmqvist som är ansvarig för shoppingtj­änsten i Väsby Centrum.

Beställer mat

Mitt i Upplands Väsby hänger på Michelle när hon får en beställnin­g. En kund är hungrig och ringer efter en wok från restaurang Tamarine. Michelle beställer maten och får den rykande heta lunchen i en påse av Ayca Kaya.

– Nu väntar jag bara på att kunden ska swisha betalninge­n, sedan går vi ut till parkeringe­n, säger Michelle.

Det plingar till i hennes telefon, pengarna är på plats, och utanför östra entrén står taxin och väntar. I dag är det Hasan Tekes från Taxi Stockholm som står redo.

Men först lägger Michelle ner lunchmaten i en värmebox.

– Det måste gå fort så den inte kallnar.

Hon berättar att de redan fått några stammisar, som inte vill ta sig ner till centrum för att handla.

– Det här är perfekt i coronatide­r, säger Michelle och hastar vidare mot nästa beställnin­g.

 ??  ?? Michelle Elmqvist.
Michelle Elmqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden