Mitt i Upplands Väsby

Anna-Carin fixar digital julmarknad

- Maria Svensson

De flesta evenemang ställs in på grund av pandemin. Det fick Anna-Carin Cruse Tönne att tänka digitalt. Nu har hon startat en coronasäke­r julmarknad.

Anna-Carin Cruse Tönne fick en idé för att hjälpa de lokala handlarna. På Facebook har hon i veckan startat gruppen ” Julmarknad Norrort 2020”.

– Ja kom på idén för jag tycker att det är så tråkigt utan julmarknad­er och jag tyckte synd om småföretag­are, det är en sorg att vi inte kan få samlas, säger hon.

Hoppas på fler medlemmar Gruppen finns för alla dem som i vanliga fall brukar sälja sina alster på torg och i bodar. I skrivande stund kan man bland annat hitta glögg, tavlor och sockor i gruppen. Vill man handla tar man själv kontakt med säljaren.

– De som står på marknader i vanliga fall är fantastisk­t kreativa människor som brukar bunkra upp inför julmarknad­erna, i år har de ingen plattform att sälja allt på. Målet med gruppen är helt enkelt att det ska vara en plats där köpare och sälja hittar varandra.

Anna-Carin Cruse Tönne hoppas att fler ska ansluta till gruppen och välja lokala klappar under granen.

– Jag hoppas att gruppen ska växa jättemycke­t och att ska skapa julkänsla hos folk. En modern knallemark­nad, coronastyl­e, säger hon.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? DIGITAL JULMARKNAD. Anna-Carin Cruse Tönne hjälper köpare och säljare att hitta varandra på Facebook.
FOTO: PRIVAT DIGITAL JULMARKNAD. Anna-Carin Cruse Tönne hjälper köpare och säljare att hitta varandra på Facebook.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden