Mitt i Upplands Väsby

Lyft blicken: Nu byggs padelbanor på NK:s tak

- Michael Toll michael.toll@mitti.se

Att Globen gjordes om till en padelbana fick många att höja på ögonbrynen.

Nu är det läge för padelintre­sserade att istället höja blicken – mot NK:s tak.

Planerna på att utveckla en padel- och träningsan­läggning på taket har NK haft flera år och det har tagit lång tid att få alla bitar på plats, men nu byggs det för fullt.

I april nästa år är tanken att det ska svettas vilt genom att det spelas racketspor­t på taket.

– Vår vision är att NK ska vara en kulturell och kommersiel­l teater som hela tiden överraskar och bjuder på nya upplevelse­r där den senaste framtidssa­tsningen är att förädla och nyttja taket på NK Parkaden på Regeringsg­atan, säger Henrik Lilja, varuhusche­f på NK i ett pressmedde­lande.

”Värdsklass”

Enligt honom blir NK: s padel banor de första i Stockholm som byggs på ett tak. Ascaro, ett nystartat märke inom padelmode, ska driva NK:s padelsatsn­ing på taket.

– Padel en av världens snabbast växande sporter och växer explosions­artat i Sverige. Vi vill skapa en livsstil runt padeln med NK Parkadens tak och dess närhet till varuhuset som hemvist. Vi tror att det kan bli en väldigt uppskattad padelanläg­gning i absolut världsklas­s, säger Oscar Arrsjö, grundare av Ascaro.

 ?? ILLUSTRATI­ON: PRESSBILD ?? HÖGHÖJDSTR­ÄNING? På NK:s tak byggs det padelbanor, som ska vara klara att spela på till våren.
ILLUSTRATI­ON: PRESSBILD HÖGHÖJDSTR­ÄNING? På NK:s tak byggs det padelbanor, som ska vara klara att spela på till våren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden