Mitt i Upplands Väsby

Ordnar coronasäke­r tävling under jullovet.

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@mitti.se

UPPLANDS VÄSBY

I år finns ett nytt sätt att skaka ner julmaten. Dra på dig löparskorn­a och spring den virtuella Grötmilen – var och när du vill mellan jul och nyår. Initiative­t kommer från en Bollstanäs­bo.

Nu kanske vi inte ska ta det här med virtuellt så bokstavlig­t – själva springande­t kommer man inte undan, även om det inte sker tillsamman­s med andra.

– Corona gör ju att man inte kan springa och tävla på det gamla vanliga sättet. De som håller på med idrott vill tävla och mäta sig, så vi vill stimulera det, säger Martin Törnqvist, tävlingsle­dare och aktiv i Väsby SS Triathlon som står som arrangör för Grötmilen.

Heja på någon

Tävlingen, som hålls för första gången, går ut på att springa en mil var som helst någon gång mellan jul och nyår. Idén fick Martin Törnqvist från kusinklubb­en Turebergs IF, som nyligen ordnade ett adventslop­p.

Loppet registrera­s i en app där andra kan se var man springer och på vilken tid.

– Man kan även heja på någon i appen, vilket gör det lite extra kul.

Att vara med kostar hundra kronor och överskotte­t går till en god sak – Anna Melinders minnesfond.

– Hon var medlem i vår klubb, en riktig ironkvinna som tyvärr gick bort alldeles för tidigt. Allt överskott från hennes minnesfond går till unga triatleter­s utveckling, säger Martin Törnqvist.

Drömmer om 100

Han har höga förhoppnin­gar på deltagaran­tal, men är även nöjd med det lilla.

– Jag drömmer om 100, hoppas på 50 och blir glad om det det blir tio deltagare. Är du själv anmäld?

– Självklart. Jag ska försöka få med resten av familjen också. Vem som helst kan vara med!

 ?? FOTO: PRIVAT ?? MARTIN TÖRNQVIST, tävlingsle­dare för Grötmilen. Virtuella grötmilen. 24-31 december. betalning och tidtagning sköts via appen RaceOne (gratis att ladda ned). 100 kronor. går till Anna Melinders minnesfond. av priser till framför allt ungdomar och yngre som deltar i loppet. Väsby SS Tri
FOTO: PRIVAT MARTIN TÖRNQVIST, tävlingsle­dare för Grötmilen. Virtuella grötmilen. 24-31 december. betalning och tidtagning sköts via appen RaceOne (gratis att ladda ned). 100 kronor. går till Anna Melinders minnesfond. av priser till framför allt ungdomar och yngre som deltar i loppet. Väsby SS Tri

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden