Mitt i Upplands Väsby

Corona har gjort mig till en galen julpyntare

-

Det doftar skog redan i hallen. Frank Sinatra önskar en merry little Christmas från högtalarna när jag möter mamma vid tröskeln till vardagsrum­met. ”Nu får du gå in och titta” säger hon. Jag vet precis vad hon menar – granen är pyntad.

Mamma påpekar att granen inte blev som hon tänkte. Den är gles, pappa har fått vrida på julgransfo­tens fästen fem gånger och spiran, kronan på verket, sträcker sig ändå inte stolt upp mot taket utan pekar lite ledset mot väggen.

Men jag vet att hon har fel. Granen kommer att vara precis lika ståtlig som vanligt.

Och det är den, säger jag till mamma, som till slut erkänner att ja, det blev rätt bra i år också.

Precis så brukar det gå till. Men den här julen kan corona sätta käppar i hjulet för min, och många andras, hemvändarr­esa. För att avleda tankarna på att inte få tillbringa högtiden med nära och kära har jag ett nytt projekt – jag ska ha min första, och Stockholms vackraste, julgran.

Jakten på pyntet har börjat. Och jag är besatt. Av handmålade kulor värdiga Piff och Puff, änglabokmä­rken med små fästen och färgglada kottar, ugglor och fåglar. Men allra mest är jag besatt av julgranssp­iror. Jag ska ha spiran som visar vilken gran som är kungen i skogen. Och jag har hittat den, på Tradera. Har ni hört talas om maxbud? Det hade tyvärr inte jag. När jag hittade min drömspira tänkte jag att, ja, 200 kronor kan jag lägga. Och så petade jag in 300 kronor som maxbud, som appen automatisk­t budar upp till. Det ville så klart ingen annan betala. Inklusive frakt har jag nu pungat ut med 370 svenska riksdaler. För. Ett. Enda. Julgranspy­nt. Men det får det vara värt.

Får jag inte känna doften av skog i min barndoms hall i år, så har jag åtminstone kungen av Stockholms julgranar hemma i min lilla etta.

Jag ska ha spiran som visar vilken gran som är kungen i skogen.

 ?? MATILDA KLAR
Reporter ?? Prata med mig! matilda.klar @mitti.se
MATILDA KLAR Reporter Prata med mig! matilda.klar @mitti.se
 ??  ?? DYRGRIPEN.
DYRGRIPEN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden