Mitt i Upplands Väsby

Här är årets största vägarbeten

Det byggs för fullt – samtidigt minskar trafiken i pandemins spår

- Niklas Loman niklas.loman@mitti.se

Fem vägarbeten att hålla koll på i norrort under våren 2021: Almarestäk­et Passage under E4:an Förbifarte­n Veddestabr­on

VISIONSBIL­D.

Förbifarte­n, nya trafikplat­ser och brorenover­ingar. Flera stora vägarbeten drar igång i norrort i vår – men trots det ser köläget bra ut. Trafiken har minskat i rusningsti­d på grund av pandemin.

Arbetet med att utveckla vägnätet runt om i Stockholms­regionen tycks inte ha påverkats av pandemin – i varje fall inte än så länge.

Hos Trafikverk­et uppger presskommu­nikatören Lii Hylander att nästa års vägprojekt är planerade så pass lång tid tillbaka att de inte har påverkats av de leverantör­sproblem som andra branscher upplevt under pandemin.

– Än så länge har vi kunnat lösa leveranser, bemanning och framdrift för våra pågående projekt. Så länge alla är friska fungerar det bra, säger Lii Hylander.

Hon berättar att de största projekten under nästa år är Skurubron, E4 Förbifart Stockholm samt E18 Norrtälje.

Sett till att många av oss gått en ny tillvaro tillmötes med hemarbete så bör detta har märkts i trafiken – eller?

– Trafiken på de större vägarna minskade kraftigt i början på pandemin, med 20–25 procent. Därefter har trafiken sakta börjat komma tillbaka under hösten. I slutet av oktober, början på november var minskninge­n cirka fem procent, men det är stora variatione­r på olika vägar.

Hemarbete påverkar

Som exempel tar Lii Hyllander upp E4 mellan Norrtull och Arlanda. Här har trafiken minskat kraftigt, och det tror hon till stor del beror på att resandet till och från flygplatse­n gjort detsamma.

Sju busshållpl­atser

Så länge alla är friska fungerar det bra.

Vi planerar arbetena så att de ska störa trafiken så lite som möjligt.

Enligt Trafikverk­et har trafiken på vägarna i Stockholms län minskat allra mest under rusningsti­d.

– Det här tyder på att det är resor till och från arbetet som minskat mycket och att rekommenda­tionerna om hemarbete följs.

Har ni några råd till resenärer som berörs specifikt av era större projekt?

– Flera av våra arbeten kan utföras utan någon större trafikpåve­rkan. Vi planerar arbetena så att de ska störa trafiken så lite som möjligt, säger Lill Hylander.

 ??  ?? En ny öppningsba­r bro byggs mellan Järfälla och Upplands-Bro över Almarestäk­et. Bygget startar 2021 och beräknas pågå till 2024.
Med start våren 2021 byggs en ny passage under E4 i Sollentuna. Det här syftar till att Tvärbanans nya Kistasträc­kning ska kunna nå hela vägen till sin slutstatio­n i Helenelund. Trafiken får en tillfällig väg vid sidan av E4, gång- och cykeltrafi­k ska kunna passera under byggtiden. Projektet beräknas vara klart 2023.
I Häggvik pågår arbetet med förbifarte­n i form av att två stycken 200 meter långa betongtunn­lar skapas.
Arbetet med Veddestabr­on påbörjades i mars 2019. Detta kommer fortgå och beräknas vara klart till sommaren 2022.
Veddestabr­on ska binda ihop Barkarby, Barkarbyst­aden och Veddesta. Bron blir 30 meter bred och 530 meter lång.
Trafikverk­et förbättrar och bygger busshållpl­atser i både Väsby och Bro, totalt rör det sig om sju hållplatse­r i de båda kommunerna: Wenngarnsv­ägen, Killinge, Frestadale­n, Carlslund, Lindhemsvä­gen, Tolansväge­n och Truckvägen. Arbetet påbörjades under sommaren 2019 och beräknas vara klart under sommaren 2021 .
En ny öppningsba­r bro byggs mellan Järfälla och Upplands-Bro över Almarestäk­et. Bygget startar 2021 och beräknas pågå till 2024. Med start våren 2021 byggs en ny passage under E4 i Sollentuna. Det här syftar till att Tvärbanans nya Kistasträc­kning ska kunna nå hela vägen till sin slutstatio­n i Helenelund. Trafiken får en tillfällig väg vid sidan av E4, gång- och cykeltrafi­k ska kunna passera under byggtiden. Projektet beräknas vara klart 2023. I Häggvik pågår arbetet med förbifarte­n i form av att två stycken 200 meter långa betongtunn­lar skapas. Arbetet med Veddestabr­on påbörjades i mars 2019. Detta kommer fortgå och beräknas vara klart till sommaren 2022. Veddestabr­on ska binda ihop Barkarby, Barkarbyst­aden och Veddesta. Bron blir 30 meter bred och 530 meter lång. Trafikverk­et förbättrar och bygger busshållpl­atser i både Väsby och Bro, totalt rör det sig om sju hållplatse­r i de båda kommunerna: Wenngarnsv­ägen, Killinge, Frestadale­n, Carlslund, Lindhemsvä­gen, Tolansväge­n och Truckvägen. Arbetet påbörjades under sommaren 2019 och beräknas vara klart under sommaren 2021 .

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden