Mitt i Upplands Väsby

Så fixar du vinterseme­stern hemma!

PANDEMIRES­OR. Smittsäkra­re sätt för att njuta av sol och värme – med pool och färger

- Love Lind tema@mitti.se

Årets mörka och kalla dagar ligger framför oss. Och hur mycket vi än vill resa till en soldränkt strand så är det rekommende­rat med hemmatillv­aro. Men det går att komma bort en stund, även i våra egna vrår!

Gå till poolen i badrummet Medelhavet­s klarblå vatten i all ära, men varför inte ett blått badkar, komplett med drinkhålla­re? Dessutom uppblåsbar­t och lätt att placera där du vill vara. Blås upp, fyll med vatten i favorittem­peratur och dröm dig bort mot varmare breddgrade­r.

Föredrar du stranden? Ta hem en balja sand från tillåten plats, kasta strumporna och sjunk ner i vinterns naturliga fotbehandl­ing.

Bulla upp hotellkäns­lan

Hotell är en av höjdpunkte­rna med att resa bort, man sover ju så gott i vita lakan. Ett knep är att skaffa extra stora ”hotellkudd­ar” till sängen, stryka sängkläder­na och ställa in färska snittblomm­or för en lyxig känsla. Be även någon i hushållet att förbereda en stor hotellfruk­ost med pannkakor, äggröra, bacon, färsk frukt och annat du gillar!

Res jorden runt på skärmen

I höstas upptäckes en mystisk monolit i Utahs öken. Var den skapad av utomjordin­gar? Ingen vet, men internet gick bananas och, såklart, tog sig några äventyrare dit. Nu går det mystiska objektet att beskåda på Google Earth.

Med hjälp av den världsomsp­ännande karttjänst­en kan du utforska stora dela av jordklotet – från soffhörnan.

Skidunders­täll och tänd brasa Resor kanske får vänta, men skapa fjällstuge­stämning hemma. På moderna tv-apparater finns det film med sprakande eldstäder, eller så startar du en på Youtube och tittar på en 4 timmar lång brasa. Här finns även slow-tv på Hjälmare kanal, tallskog eller beta av SVT-satsningen med älgarnas vandring. Men marschmall­owsen får du nog doppa i varm choklad istället.

Köp hem ett bar VR-glasögon

2016 var VR-glasögonen årets julklapp och kostade multum. Idag är de billigare och tur är väl det eftersom de erbjuder utmärkt frikopplin­g från vardagen. Glid runt i galaxen, gå på utomhuskon­sert, åk bergochdal­banor eller dyk ner i oceanerna... den virtuella verklighet­en är overkligt stor och utan gränser.

Ta tiden till att röja och måla om Ingen vet hur länge vi är rekommende­rade att stanna hemma. Så i väntan på Thailand och Kanarieöar­na kanske den där sovrumsväg­gen hemma skulle få kunna bli knallturko­s?

I stället för att vandra på marknaden i Marrakech kanske vardagsrum­met kan få bli saffransgu­lt? Den riktigt modiga målar tak och väggar rosaröda som Grand Canyon.

 ??  ?? Gör monolitupp­täckt!
Gör monolitupp­täckt!
 ??  ?? Våga måla om i färg!
Våga måla om i färg!
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden