Mitt i Upplands Väsby

Här kan du slänga ut granen i Upplands Väsby.

- Charlotte Arwedsson

När det är fler barr under än på julgranen är det dags att ta farväl. I Upplands Väsby finns det flera sätt att lämna granen till återvinnin­g.

Det finns ingen gemensam uppsamling­splats för granar i kommunen, men det finns flera andra sätt att slänga granen rätt. Ett alternativ är att ta med sig granen till återvinnin­gscentrale­n i Smedby, där den blir till flis eller bränsle för fjärrvärme.

Privatpers­oner kan lämna sina granar på alla återvinnin­gscentrale­r som tillhör

Sörab. Det finns också en mobil återvinnin­gscentral som är i Runby den 11 januari.

– Om granen är liten nog för att få plats i en container går det bra att lämna in den hel. Ett tips är att försöka klippa ner den för att den ska få plats bättre när du kör den till containern, säger kommunens kretslopps­chef Celeste Hoffman i ett pressmedde­lande.

Stor brandfara

Det förekommer att granar slängs på ”vanliga” återvinnin­gsstatione­r i kommunen. Men där får man inte slänga sin gran. Förutom att det klassas som nedskräpni­ng utgör den torra granen en stor brandfara.

– Det är ett problem när granar hamnar på återvinnin­gsstatione­rna, för där ska du bara slänga pappers-, plast-, metall- och glasförpac­kningar, säger Celeste Hoffman.

Det är inte heller tillåtet att slänga granen från balkongen. Förutom faran att någon får granen i huvudet betraktas det även som nedskräpni­ng.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? ADJÖ. I Väsby finns det flera sätt att återvinna julgranen när den har gjort sitt.
FOTO: MOSTPHOTOS ADJÖ. I Väsby finns det flera sätt att återvinna julgranen när den har gjort sitt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden