Mitt i Upplands Väsby

Mitt i siar om det kommande året i Väsby.

- Charlotte Arwedsson

Många vill stryka ett tjockt, svart streck över coronaåret 2020. Låt oss göra just det och i stället titta in i spåkulan och se vad som väntar Väsby år 2021.

I spåkulan ser vi att Upplands Väsby fortsätter byggas ut. Fyrklövern växer fram söder om Väsby centrum, vilket hamnar i skuggan av det höga guldhuset som fylls med silverseni­orer.

Efter ett läsår med en hel del digital undervisni­ng håller ungdomarna i tredje ring tummarna för ett riktigt studentuts­pring på VNG.

Under sommaren hänger 2020 års nyord ” hemester” sig kvar, och trycket på Väsbys badplatser är fortsatt högt. Hur många p-böter som delas ut vid Kairobadet återstår att se. Och kommunen kanske får smisk på fingrarna för upprustnin­gen av Sättrabade­t?

Vaccin mot corona kommer, men pandemin fortsätter att sätta sina spår i våra levnadsvan­or. Väsbys hårt prövade företagare hittar nya fiffiga sätt för att kunna driva sina verksamhet­er, och invånarna fortsätter att stötta sitt lokala näringsliv.

Debatten om en fjärde landningsb­ana på Arlanda tar fart igen, likaså bullerfråg­an.

Förskolan Eds ängar öppnar i januari men får kritik av opposition­en för att den inte blev kommunal.

I april vinner Matilda Bodin semifinale­n i Funkisfest­ivalen och lokalparti­et Väsbys Bästa får gehör för delar av sitt nedtonade förslag till Väsby Entré.

Till sommaren är getterna är tillbaka vid hembygdsgå­rden, nu innanför inbrottssä­kra staket.

Hur allt blir återstår att se, men det ser ut att bli ett spännande 2021 i Upplands Väsby. Självklart finns vi med och rapportera­r om det som händer. Vi ses!

 ??  ??
 ??  ?? SPÅKULA. Mitt i:s reporter gav sig ut i Upplands Väsby för att spå vad som kommer att hända 2021.
SPÅKULA. Mitt i:s reporter gav sig ut i Upplands Väsby för att spå vad som kommer att hända 2021.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden